Siirry sisältöön

Harrastusryhmät

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa järjestetään monenlaisia harratusryhmiä. Valitse mieluisesi ja hyppää mukaan! Lupa harrastaa -ryhmät järjestetään yhdessä kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa.

Tampereen Nuorisoteatteri

Tampereen nuorisoteatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankeapurahalla vuonna 2009 perustettu vapaa yhteisö. Nuorisoteatterin kotinäyttämö on Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -sali.

Lupa Harrastaa: Bänditreenit (5.–6.lk)

Oletko aina halunnut soittaa bändissä, mutta bändikaverit puuttuvat? Bänditreenit ovat just sua varten! Bänditreeneissä opetellaan yhteissoittoa sekä esiintymistä pop/rock genressä. Ohjaajana toimii tunnettu laulaja, muusikko ja säveltäjä Luca Sturniolo. Ryhmä on tarkoitettu 5.–6.-luokkalaisille, jotka osaavat jo jonkin instrumentin alkeet.

Maanantaisin 8.2.–19.4. (ei 1.3. ja 5.4.) klo 15.15–16.45, Stage 2.krs
Maksuton. Ryhmään otetaan 9 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Nuorisopalvelut järjestää toimintaa yhteistyössä kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa.

Lupa Harrastaa: Tampereen nuorisoteatterin teatteriryhmä (7.–9.lk)

Ryhmässä tutustutaan teatterin tekemiseen näyttelijäntyön kautta. Ohjaajana Helena Rängman.
Maanantaisin klo 16.15–17.45, Wivi Lönn-sali 4.krs. HUOM! Ryhmä on täynnä.

Lupa Harrastaa: Graffiti (5.–6.lk)

Graffitikurssilla spraymaalataan graffiteja ja muita maalauksia, piirretään graffiteja, sekä tutustutaan monipuolisesti katutaiteeseen ja seinämaalauksiin. Ohjaajana Tomi Lastunen.

Tiistaisin klo 15.00–16.15. Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, sekä lähiulkoalueet.
20.4., 27.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5.

HUOM! ryhmä on täynnä. Nuorisopalvelut järjestää toimintaa yhteistyössä kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa.

Lupa harrastaa: Kaupunkiparkour (5–6 lk.)

Parkourissa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia kuten tasapainoa, voimaa, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Kaupunkiparkourissa pääset mm. tasapainoilemaan, ylittämään esteitä, sujahtelemaan ahtaista väleistä, kiipeämään seinille ja hyppimään erilaisille pinnoille. Parkouria voi harrastaa kukin tyylillään ja omien taitojen mahdollistamalla tavalla. Ohjauksen toteuttavat Parkour Akatemian ohjaajat.

Tiistaisin klo 15–16.30. Lähtö Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:sta ja paluu takaisin monitoimitalolle. 20.4., 27.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5.

Maksuton. Ryhmään otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lupa Harrastaa: DJ (5.–6.lk)

Kurssilla opetellaan dj-toiminnan perusteita hip hopin näkökulmasta. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Ohjaajana DJ Megamasa.

Tiistaisin klo 15.15–16.15. Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Stage, 2.krs.
9.2.–13.4. (ei kokoontumista 2.3.)
Maksuton. Ryhmään otetaan 6 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu ryhmään

Lupa Harrastaa: Kaupunkiparkour (7.–9.lk)

Parkourissa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia kuten tasapainoa, voimaa, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Kaupunkiparkourissa pääset mm. tasapainoilemaan, ylittämään esteitä, sujahtelemaan ahtaista väleistä, kiipeämään seinille ja hyppimään erilaisille pinnoille. Parkouria voi harrastaa kukin tyylillään ja omien taitojen mahdollistamalla tavalla. Ohjauksen toteuttavat Parkour Akatemian ohjaajat.

Tiistaisin klo 16.30–18.00. Lähtö Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:sta ja paluu takaisin monitoimitalolle. 20.4., 27.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5. Maksuton. Ryhmään otetaan 12 osallistujaa.

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu ryhmään

Stage 13 –livestriimit

Haluatteko järjestää kaveriporukalla tapahtuman tai tulla livestriimiin keikalle? Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Stage on teitä varten! Stagella voitte järjestää omannäköisen tapahtuman, joka voi olla mitä tahansa rock-keikasta teemabileisiin tai stand upista runoiltaan. Stage 13 -illoissa saatte kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja pääsette tuomaan omaa osaamista esille. Stagelta löytyy kaikki striimitapahtumaan liittyvä tekniikka valmiina.

Kevään 2021 Stage 13 -illat ovat: Perjantait 5.3., 9.4., 30.4., 7.5.

Tila on järjestäjille ja esiintyjille maksuton (palkkioita esiintymisistä ei makseta). Illat ovat päihteettömiä ja maksuttomia. Livestriimistä esiintyjät saavat käyttöönsä korkealaatuisen videotallenteen.

E-urheilu

Nuorisopalvelujen e-urheilutoiminnan kautta voit kokeilla kilpapelaamista harrastuksena, tehdä itselle treeniohjelma valmentajan avustuksella, saada valmentajan tukea pelitaitojen kehittämiseen sekä löytää muita saman henkisiä pelikavereita. Treeneissä käydään läpi mm. kommunikaatiotaitojen kehittämistä, elämänhallintataitojen vahvistamista sekä peleihin liittyviä rooleja ja strategioita. Treeneissä on myös liikuntaa, joka vahvistaa ja ylläpitää pelaajien peruskuntoa.

Nuorisopalveluiden joukkueet kilpailevat pääasiassa Pirkanmaalla, mutta jos sinulta löytyy taitoa ja intoa, voit käyttää toimintaa ponnahduslautana kansainväliseen kilpailemiseen esimerkiksi hakeutumalla jatkossa urheiluseurojen joukkueisiin
Lisätietoja: Ulkoinen linkkiPelifarmi

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan paikan päällä kirjoitetusta omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin. Rapfactoryn toimintaa ohjaavat suomirapin parista tutut Hannu Stark (Hannibal) ja Ville-Veikko Kuusimäki (6mäki). Mukaan tuleminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja toiminta on osallistujille maksutonta. Osallistujien suositusikä on yli 15 vuotta.

RapFactoryn tapaamiset kevät 2021: Koronarajoitusten vuoksi RapFactoryyn ei toistaiseksi oteta uusia osallistujia. Avaamme toiminnan kaikille myöhemmin kevällä, jos koronarajoitukset sen sallivat.

Nuorisopalvelut järjestää toimintaa yhteistyössä Walter ry:n kanssa.

Maanantaijamit

Jamien tarkoitus on olla vapaa treenitila tanssilajien harrastajille oman treenin kehittämiseen. Maanantaijameissa pääset tapaamaan muita tamperelaisia tanssijoita ja jakamaan parhaat treenivinkit muiden kanssa. Jameissa on myös ohjattua tutustumista hip hop -kulttuurin eri tanssilajeihin.

Maanantaijamien alkamisesta tiedotetaan myöhemmin

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, Wivi Lönn-sali, 4.krs.
Kaikenikäisille. Maksuton.

Kokoontumisrajoituksista johtuen harrastusryhmää ei toistaiseksi järjestetä avoimena toimintana. Ota yhteyttä Milkaan, jos haluat tulla mukaan toimintaan!

Nuorisopalvelut järjestää toimintaa yhteistyössä Call Out Suomi® kanssa.

HipHop-miitti

Kiinnostaako biittien teko, dj-hommat, räp-lyriikka tai graffiti-sketchaus? HipHopmiitissä voit tulla tutustumaan aiheisiin tai syventämään osaamistasi. Ohjaajana pitkänlinjan hiphop-osaaja DJ Megamasa.

Torstaisin klo 16–18.00 Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, Medialounge 2.krs.
4.2.–29.4. (ei kokoontumista talvilomaviikolla 4.3.)
Suosittelemme toimintaa 10–18-vuotiaille

Kokoontumisrajoituksista johtuen harrastusryhmää ei toistaiseksi järjestetä avoimena toimintana. Ota yhteyttä Milkaan, jos haluat tulla mukaan toimintaan! Ryhmä on maksuton.

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu ryhmään

Nuorten tuotantoryhmä

Haluaisitko harrastaa tapahtumien järjestämistä? Nuorten tuotantoryhmä Produktioposse kaipaa nyt lisää jengiä! Produktiopossessa saa keksiä tapahtumaideoita ja luoda kaikkea siistiä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki yli 13-vuotiaat nuoret, joita kiinnostaa tapahtumien ideoiminen ja tuottaminen. Ota yhteyttä Justiinaan WhatsAppilla ja tuu mukaan!

Keskiviikkoisin klo 16-18 Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13.
13.1.-19.5. (ei kokoontumista 3.3.)
Toimintaa suositellaan 13-20 -vuotiaille nuorille. Maksuton

Lisätietoja:
Justiina Lampila
040 672 6742
justiina.lampila(a)tampere.fi

Lupa harrastaa -ryhmät (paitsi Teatteriryhmä), Maanantaijamit, Stage 13 -livestriimit, Kaikki Stagella
Nuoriso-ohjaaja
Milka Uusitalo
puhelin +358408004488
sähköposti [email protected]

Lupa harrastaa -teatteriryhmä, Nuorisoteatteri, RapFactory
Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]