Siirry sisältöön

Apua

Erityisnuorisotyö

Asiat solmussa? Nuorisopalveluiden erityisnuorisotyötä tekevät ohjaajat auttavat, kun elämä kolisee. Meidän kanssa voit keskustella, jos mieltäsi vaivaa esimerkiksi:

kaverisuhteet
yksinäisyys
harrastukset
koulunkäynt
päihteet

Meillä ei ole sellaista aihetta mitä ei voitaisi yhdessä puida! Yhdessä mietitään miten nämä pulmat ratkaistaan. Autamme myös löytämään oikeat auttavat tahot, jos meidän osaamisemme ei riitä. Me pyrimme siihen, että nuori löytää omat voimavaransa ja pystyy hyödyntämään niitä omassa arjessaan.

Yksilöohjaus

Erityisnuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoria erilaisissa elämään liittyvissä ongelmatilanteissa. Työskentely lähtee aina nuoren tarpeista ja voi keskittyä esimerkiksi ihmissuhteiden vahvistamiseen, päihteiden käytön vähentämiseen tai nuoren elämänhallinnan tukemiseen. Yhteyttä työntekijöihin voi ottaa nuori itse, nuoren huoltajat tai yhteistyötahot.

Verkostoyhteistyö

Erityisnuorisotyö on moniammatillista yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa, kuten seurakunta, nuorisoalan järjestöt, koulut, poliisi ja sosiaali- ja terveysala. Verkostotyön tavoitteena on tukea nuorta kokonaisvaltaisesti elämän eri alueilla. Erityisnuorisotyö on mukana Risu-toiminnassa, joka on moniammatillinen työote alle 18-vuotialle rikoksentekijöille. Yhteistyötä tehdään myös toiminnan kautta, esimerkkinä ART-ryhmät, joita vedetään yhdessä sosiaalitoimen ja seurakunnan kanssa. Tarvittaessa ohjaamme myös kohdennettuja pienryhmiä.

Jalkautuva erityisnuorisotyö

Jalkautuva erityisnuorisotyö on nuorten kohtaamista, tukemista ja ohjausta julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa. Jalkautuvat erkat kohtaavat nuoria esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa, kaduilla ja puistoissa, nuorten omalla alueella ja nuorten omilla ehdoilla. Tavoitteena on luoda nuorille mahdollisuus turvalliseen aikuiskontaktiin.


Sateenkaarinuorisotyö

Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen sateenkaarityö ja sen työntekijät ovat kaikkia niitä varten joita sateenkaarevat asiat koskettavat ja kiinnostavat.

Työntekijöiden ammattitaitoa voivat hyödyntää niin nuoret, heidän perheensä kuin myös ammattilaiset. Nuorisopalveluiden sateenkaarityön tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kohderyhmäämme kuuluvat 13–29 -vuotiaat nuoret niin Tampereella kuin koko Pirkanmaan alueella.

Toimintamme keskiössä on sateenkaarinuorten nuorisotila Kaareva jonne ovat tervetulleita kaikki 13–19 –vuotiaat, Kaareva on syrjinnästä vapaa tila.

Tärkeimpänä yhteistyökumppaninamme toimii Pirkanmaan Seta.

Ulkoinen linkkiMeidät löydät myös Instagramista

Kaareva

Kaareva on sateenkaarinuorten kohtaamispaikka Tampereen keskustassa Otavalankadulla. Kaarevan toimintaa on suunniteltu tiiviissä ja yhteistyössä Ahjolan Setlementin Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan, Suomen Punaisen Ristin Tampereen Osaston sekä Pirkanmaan Setan kanssa.


Keskusta

Kaareva on avoinna joka maanantai klo 16–21. Tilan ollessa avoinna paikalla on aina vähintään kaksi ohjaaja.

Kenelle?

Kohderyhmä ovat 13–19-vuotiaat, mutta tila on avoin aivan kaikille nuorille.

Mitä?
Nuoret saavat päättää, millaista toiminnasta tulee.

Missä?
Otavalankatu 12

Milloin?

Maanantaisin klo 16–21

Hervanta

Kaareva on torstaisin avoinna Hervannan ostoskeskus Duossa (1.krs Subwayn vieressä) klo 16-20.

Erityisnuorisotyö yhteystiedot

Erityisnuorisotyö Instagramissa:

Nuoriso-ohjaaja
Jenni Tenkula
puhelin 041 730 5612
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Perttu Kaajava
puhelin 040 532 3881
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Meri Rontu
puhelin +358444309345
sähköposti [email protected]

Liikkuvan nuorisotyön yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja
Emmi Erkkilä
puhelin 040 484 7887
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Jonna Kaivoluoto
puhelin 040 844 8824
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Elisa Laitonen
puhelin 041 730 3541
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Jarkko Sirainen
puhelin +358417304037
sähköposti [email protected]

Snapchat: erkka_jarkko

Sateenkaarinuorisotyö yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja
Jonna Stenberg
puhelin 040 806 2305
sähköposti [email protected]

Nuoriso-ohjaaja
Mari-Katri Lempinen
puhelin 050 385 0215
sähköposti [email protected]

Snapchat: erkka_jonna
Snapchat: erkka_mari

Sateenkaarinuorisotyö Instagramissa:
Ulkoinen linkkihttps://www.instagram.com/nuortensateenkaari/ Sateenkaarinuorisotyö TikTokissa:
@nuortensateenkaari

Apua muualta

Ohjaamo neuvoo

Oletko juuri muuttanut paikkakunnalle etkä tunne Tampereen palveluja? Kaipaatko kavereita, kohtaamista ja toimintaa? Onko asunto menossa alta tai etsitkö kämppää Tampereelta? Tai haluatko vain tulla kahvikupposelle juttelemaan?

Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden nuorten neuvontapiste: voit kysyä apua ja opastusta työhön, koulutukseen, toimeentuloon, asumiseen ja arjen hallintaan liittyvissä kysymyksissä tai vinkkejä harrastus- ja ryhmätoimintamahdollisuuksista Tampereella."

Tutustu Ohjaamoon

Etsivä työ

Etsivän työn kohderyhmänä ovat 13-29-vuotiaat nuoret. Työntekijät tavoitat sieltä missä nuoret liikkuvat, esim. kadut ja ostoskeskukset. Voit olla meihin yhteydessä myös Facebookin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse tai halutessasi tulla poikkeamaan osoitteessa Pinninkatu 58.

Jos sinua mietityttää esimerkiksi raha-asiat, opiskeluasiat, parisuhde, ystävät, terveys, päihteet, erilaiset tukilomakkeet tai mikä tahansa asia maan ja taivaan väliltä, voit olla meihin yhteydessä.

Tutustu etsivään työhön