Tampereen uintikeskus ja maauimala

Tampereen uintikeskus
puhelin 040 090 7808 / kassa
puhelin 040 800 4999 / liikunnanohjaajat (mm. koululaisuintien / päivän ratavarausten tiedustelut)
33540 Tampere
avoinna ma, ti, ke, pe klo 6.00 - 21.00 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 19.45), to klo 13.00 - 21.00 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 19.45), la, su klo 10.00 - 18.00 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 16.45). Allastiloista on poistuttava 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Kuntosali avoinna 25.8. - 16.12.2018: ma - ke klo 06.00 - 21.30, to klo 13.00 - 21.30, pe klo 06.00 - 20.30, la - su klo 10.00 - 19.30.

Poikkeavat aukioloajat / tapahtumat:

Siirrymme 25m radoille 20.9.
takaisin 50m radoille 13.12.

La 8.12. Joulu-Uinnit (Uinnin Tuki)

 • Esteetön pysäköinti
 • Hissi
 • Wc
 • Esteetön wc


Tampereen uintikeskuksen uima-altaat

Uintikeskuksessa on yksi 50 metrin kahdeksanratainen allas, joka voidaan jakaa hydraulisen nostosillan avulla kahteen erilliseen altaaseen. Lisäksi hallissa on opetusallas ja lastenallas sekä pieni kylmäallas kastautumiseen.

Laajennusosassa on 25 metrin kuusiratainen harjoitusallas ja hyppyallas. Uudet altaat ovat sekä kilpa- että kuntouimarien käytössä. Harjoitusallas on suunniteltu niin, että sitä voidaan käyttää myös vesijumppa-altaana. Hyppyallas puolestaan toimii tarvittaessa uppopallokenttänä ja on mitoiltaan kansainvälisiin uppopallo-otteluihin sopiva.

Laajennusosa

 • 6-ratainen, 25 m:n harjoitusallas
 • 4 metriä syvä hyppyallas (14 m x 14 m)
 • täysimittainen uppopallokenttä
 • kaksi 3 metrin hyppytasoa
 • 5 metrin hyppytaso
 • 3 metrin ponnahduslauta
 • kaksi 1 metrin ponnahdyslautaa

Hyppytornien jalustojen lasimosaiikkitaideteoksen on suunnitellut ja toteuttanut taiteilija Tuula Lehtinen.

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Miten uimahallikäynnin voi maksaa?

Tampereen uintikeskuksessa tehtiin laaja perusparannus 2013 - 2015 ja samalla myös sisäänpääsyjärjestelmä uusittiin nykyaikaiseksi rannekejärjestelmäksi. Rannekkeella tapahtuu pukukaappien lukitseminen sekä sisäänpääsy niin uimahalliin, kuntosalille kuin tulevaisuudessa myös maauimalaan. Uusittujen pukukaappien lukitus toimii älylukolla, joten lukitseminen tapahtuu rannekkeella.

Asiakas voi ostaa rannekkeen omaksi 10 euron hintaan, jolloin rannekkeelle voi ladata 10 kerran sarjakortin uimahalliin, kuntosaliin tai molempiin sekä tulevaisuudessa maauimalaan. Uimahallien hinnastoa on muutettu vastamaan uudistukseen yhdenmukaistamalla sarjakorttien- ja rannekkeiden sekä Tampereen matkakortilla maksamisen hinnat. Sarjaranneke käy myös muissa Tampereen uimahalleissa. Sarjarannekkeen voi myös ladata netissä . Muihin Tampereen uimahalleihin pääsee edelleen matkakortilla suoraan puomilta.

Pystyykö uimahallin rannekkeelle lataamaan myös erityisuimakortin?

Toistaiseksi erityisuimakorttia ei pysty lataamaan rannekkeelle. Maksaminen ja sisäänpääsy rannekkeen saaminen kassalla ei vie kuin hetken, tätä varten on kassalla oma lukija eikä tarvitse jonottaa esim käteismaksajien kanssa samassa jonossa. Omaa ranneketta ei tarvitse ostaa vaan kassalta saa kertarannekkeen jonka puomi ottaa talteen poistuessa. Toki jos haluaa nopeuttaa maksutapahtumaa voi hankkia oman rannekkeen jolle sitten käynti ladataan.

Voiko sarjarannekkeen maksaa liikuntasetelillä?

10 euron rannekemaksua ei voi maksaa liikuntasetelillä, mutta rannekkeelle voi sitten ostaa henkilökohtaiseksi nimettävän 10 kerran sarjalipun myös liikuntasetelillä.

Voiko kuntosalilla käydä myös ilman uintia?

Kuntosalilla on omat pukuhuoneet joten kuntosalia voi käyttää myös ilman uimahallikäyntiä. Toki kuntosalia voi käyttää myös uinnin yhteydessä, tällöin pukuhuoneena käytetään uimahallin pukuhuonetta, tällöin rannekkeelle ladataan sekä uinti- että kuntosalikäynti. Asiakkaalla on 15 minuuttia aikaa käydä vaihtamassa vaatteet uimahallin pukuhuoneessa, palata puomista takaisin ja siirtyä kuntosalille kuntosalin puomin kautta. Takaisin uimahallin pukuhuoneisiin palataan samaa reittiä, järjestelmä osaa automaattisesti katsoa että asiakas on palaamassa takaisin kuntosalilta. Halutessaan voi ostaa itselleen sarjarannekkeen jossa voi olla ladattuna sekä kuntosalin että uimahallin sarjalippu. Tällöin voi myös valita käykö joka kerta myös uimassa vai ainoastaan kuntosalilla.

Kuntosali

Kuntosali

Uintikeskuksen kuntosali

Aina ei uinti innosta, silloin voit käyttää uimahallin toisessa kerroksessa sijaitsevaa kuntosalia. Kuntosalille voi mennä kertamaksulla (4,40 €/kerta) tai 10 kerran sarjarannekkeella (22,00 €/ranneke + sarjarannekemaksu 10,00 €). Joukkoliikenteen maksukortti ei käy maksuvälineenä kuntosalile.

Kuntosali on avoinna uimahallin aukioloaikojen mukaisesti.

Kertamaksulliset jumpat ja saliryhmät


Vesijumppaa

Vesijumppaajia.

Kertamaksullisia vesijumppatunteja Tampereen uintikeskuksessa ohjauskausina. Lue lisää Liikuntaryhmät -sivulta.

Luentotilat ja tilaussaunat

Tampereen uintikeskuksessa on mahdollisuus vuokrata viihtyisiä luentotiloja esimerkiksi kokouskäyttöön. Tilojen varaustoimintaa hoitaa aulassa toimiva Aqua kahvio.

Maauimala

Uusi maauimala uintikeskuksen vieressä

Tervetuloa uuteen maauimalaan Tampereen uintikeskuksen kupeeseen! Maauimala on avoinna syyskuun loppuun asti. Maauimalaan voi ostaa erillisen lipun tai yhdistelmälipun, jolla pääsee sekä Tampereen uintikeskukseen että maauimalaan.

Uusi maauimala uintikeskuksen vieressä

Tervetuloa uuteen maauimalaan Tampereen uintikeskuksen kupeeseen! Maauimala on avoinna syyskuun loppuun asti. Maauimalaan voi ostaa erillisen lipun tai yhdistelmälipun, jolla pääsee sekä Tampereen uintikeskukseen että maauimalaan.