Siirry sisältöön

Jäämäet

Puistoihin tehdään talvisin talviliukumäkiä eli jäämäkiä, jos lumitilanne ja säät sallivat. Suositus on, että liukumäestä ei lasketa kelkalla, jotta vauhti ei yltyisi liian kovaksi. Talviliukumäkiä ylläpitää Tampereen Infran kunnossapitopalvelut tai ulkopuolinen yritys.

Kuva: Jäämäessä

Talvella 2019 Tampereen puistoista löytyy 16 talviliukumäkeä. Jäämäkiä on tehty keskustaan Eteläpuistoon, Näsinpuistoon ja Sorsapuistoon, Kalevaan Kiovanpuistoon, Huikaksen alueelle Jukolanpuistoon, Jokipohjaan Vihiojanpuiston frisbeegolfalueelle, Nekalaan Riihipuistoon, Härmälään Härmälänpuistoon ja Tuomanpuistoon, Atalaan Nikinpuistoon, Kaukajärvelle Isoniitynpuistoon, Hervantaan Keinupuistoon ja Laattapuistoon, Kalkkuun Kallenpuistoon sekä Ristimäkeen Kohmanpuistoon. Uusi mäki löytyy Hiedanrannan alueelta Sellupuistosta.

Useimmat mäet sopivat korkeutensa ja kaltevuutensa puolesta päiväkoti-ikäisille, mutta joukossa on muutama isompikin mäki. Muotialan Vihiojan puiston frisbeegolfalueella sijaitsevassa mäessä saa kunnon vauhdit, ja isommille lapsille sopivia mäkiä löytyy myös Eteläpuistosta ja Tesoman Kohmanpuistosta.

Asiakaspalvelu ja palautteet

Palvelupiste Frenckell
sähköposti [email protected]
vaihde 03 565 611
puhelin 03 5656 4400
Frenckell
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma–pe klo 9 - 16.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/jaamaet