Siirry sisältöön

Frisbeegolfradat

Frisbeegolfaajat

Tampereen puistoissa on tällä hetkellä viisi frisbeegolfrataa: Vaakonpuistossa Kaarilan ja Epilän alueella, Vihiojanpuistossa Nekalan ja Veisun alueella, Näyttämönpuistossa Etelä-Hervannassa sekä Hiedanrannassa Sellupuistossa. Lisäksi Alasjärvelle avattiin kesällä 2018 uusi Tampereen Frisbeegolfkeskus. Tampereen radoilla ei ole valaistusta, joten pimeään aikaan pelataan ns. ledivalokiekoilla. Vihiojan ja Hervannan frisbeegolfratoja ylläpitävät Tampereen Frisbeeseura ry ja kaupunki. Epilän rataa ylläpitää Pirkanmaan Frisbeegolf ry. Radoilla on rataopastetaulut ja väyläkohtaiset opasteet.

Ratojen käytöstä

Tampeen frisbeegolfradat ovat vapaasti kaikkien käytetävissä, eikä niille ole vuoroja. Frisbeegolfia voi pelata ympäri vuoden. Harrastus sopii kaiken ikäisille, ja sen voi aloittaa yhdellä frisbeekiekolla. Yleensä rata kierretään 2-4 hengen porukoissa, mutta rataa voi kiertää yksinään tai isommassa ryhmässä. Frisbee pyritään heittämään maalikoreihin, ja tavoitteena on kiertää rata läpi mahdollisimman vähin heitoin.

Harrastajan tulisi huomioida puiston muut käyttäjät sekä kanssapelaajat. Tarkista, ettei väylällä ole muita ihmisiä, joihin kiekko voisi osua. Varmista myös, että edellinen pelaajaryhmä on pelannut väylän loppuun. Pidä myös puisto siistinä, äläkä vahingoita puita ja pensaita.


Tampereen Frisbeegolfkeskus

Ruotulan golfkentän ja Alasjärven välissä sijaitseva maailmanluokan mitat täyttävä frisbeegolfkeskus. Tampereen Frisbeegolfkeskus on ensimmäinen 27-väyläinen harjoitus- ja kilpailukeskus Suomessa ja mahdollistaa myös frisbeegolfin MM-kisat.

Kartta Tampereen frisbeegolf-keskuksesta

Valokuvat: Eino Ansio / Innova Europe


Epilän frisbeegolfrata

Epilän 15-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Länsi-Tampereella Vaakonpuistossa Epilässä ja Kaarilassa. Radan osoite on Rankasillankatu. Radan pohja on pääasiassa nurmikkoa, mutta alueella on myös paljon puuryhmiä. Radalla on jonkin verran korkeuseroja.

Vaakonpuistossa tehtiin metsänhoitotöitä alkuvuodesta 2017, ja väylät muuttuivat hieman puiden poistojen takia. Vaakonpuistossa on myös pelikenttä ja lasten leikkipaikka.

Epilän frisbeegolfrata
Epilän frisbeegolfrata

Vihiojan frisbeegolfrata

Vihiojan 9-väyläinen frisbeegolfrata perustettiin vuonna 1994, rata on Tampereen ensimmäinen. Rata sijaitsee Vihiojanpuisto-Pelipuistossa osoitteessa Vihiojantie 11. Radalla on vaihtoehtoisia heitto- ja koripaikkoja. Nurmikkoisella puistoalueella on harvakseltaan lehti- ja havupuita. Vihiojanpuistossa on myös lasten leikkipaikka ja pelikenttä.

Vihiojan frisbeegolfrata
Vihiojan frisbeegolfrata

Hervannan frisbeegolfrata

Etelä-Hervannan 9-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Näyttämönpuistossa, osoitteessa Elna Hellmaninkatu 2. Rata sijaitsee mäkisellä, nurmikkoisella alueella. Rata kunnostetaan vuonna 2019. Kolme väylää on suunniteltu siirrettävän metsäalueelle. Näyttämönpuistossa on myös koirapuisto sekä kaksi pelikenttää.

Hervannan frisbeegolfrata
Hervannan frisbeegolfrata

Sellupuiston frisbeegolfrata

Hiedanrannassa Sellupuistossa on 9-väyläinen frisbeegolfrata. Radalta löytyy monipuolisia väyliä, jotka sopivat sekä aloittelijoille ja kokeneemmallekin frisbeegolfin pelaajalle. Radalta avautuu kaunis näkymä Näsijärvelle. Aloitusväylä sijaitsee Lielahden kartanon parkkipaikan läheisyydessä. Rataa viimeistellään kevään 2019 aikana.

Sellupuiston lakialue täyttömäkineen on avointa viheraluetta, ja puiston reunamilla on luontaista puustoa. Sellupuistoon pääsee hyvin kevyen liikenteen väyliä pitkin joka suunnasta, ja puistossa virtaa kaksi hulevesiojaa. Eteläreunan oja risteää kahta heittoväylää.

Sellupuiston frisbeegolfrata
Sellupuiston frisbeegolfrata
Kartta Sellupuiston frisbeegolfradasta
Kuva avautuu klikkaamalla isommaksi.

Katso myös