Siirry sisältöön

Liikuntaryhmät

Kertamaksulliset jumpat

Kuva: Venyttelyä liikuntaryhmässä

Kertamaksullisia jumppia ja vesiliikuntaryhmiä

Kertamaksullisten jumppien ja vesiliikuntaryhmien kevätkausi 2021 alkaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tampereen uintikeskus

Hinta 4 €, vesijumpissa lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu.

Maanantaisin
Kuntopiiri klo 19.30

Tiistaisin

Vesijumppa klo 17.00
Vesijumppa klo 18.30
Kahvakuula klo 19.30

Keskiviikkoisin
Kehonhuolto klo 18.00
Kuntonyrkkeily klo 19.30

Torstaisin
Vesijumppa klo 17.45
Vesijumppa klo 18.45
Syvän veden jumppa klo 19.30

Tampereen uintikeskus
puhelin 040 090 7808 / kassa
puhelin 040 800 4999 / liikunnanohjaajat (mm. koululaisuintien / päivän ratavarausten tiedustelut)
33540 Tampere
avoinna ma, ti, ke, pe klo 6–21 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 19.45), to klo 13–21 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 19.45), la, su klo 10–18 (viimeinen sisäänpääsyaika klo 16.45). Allastiloista on poistuttava 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Altaisiin on mahdollisuus mennä myös invanostimen avulla.

Poikkeavat aukioloajat / tapahtumat:
Koronatilanteesta johtuen Uintikeskus on suljettu toistaiseksi.

Ulkoinen linkkiTampereen uimahallit aukeavat rajoitetusti 18.1.


Kuva: Treenaavat naiset

Pyynikin uimahalli

Hinta 4 €, vesijumpissa lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu.

Tiistaisin
Kahvakuula klo 17.00
Kehonhuolto klo 18.00

Perjantaisin
Vesijumppa klo 06.45

Sunnuntaisin

Syvän veden jumppa klo 16.00

Pyynikin uimahalli
puhelin 040 806 3277, lippukassa
puhelin 040 806 3305, liikunnanohjaajat
33230 Tampere
avoinna ma, ti, to, pe klo 6–21 (viimeinen sisäänpääsyaika uimareille klo 19.45). Ke klo 13.00 - 21.00. Viikonloppuisin klo 10.00 - 18.00. Allastiloista tulee poistua 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Altaisiin on mahdollisuus mennä myös invanostimen avulla.

Poikkeavat aukioloajat / tapahtumat:
Koronatilanteesta johtuen uimahalli on suljettu toistaiseksi. Hiihtolomalla (1. - 7.3.) ei koululaisuinteja, joten erityisryhmät voivat tulla hallin aukioloaikoina uimaan.
Kuntosali Nautilus palvelee normaalisti.

Ulkoinen linkkiTampereen uimahallit aukeavat rajoitetusti 18.1.Tesoman uimahalli

Hinta 4 €, vesijumpissa lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu.

Tiistaisin
Syvän veden jumppa klo 17.15
Vesijumppa klo 19.15

Torstaisin

Vesijumppa klo 18.00

Tesoman uimahalli
sähköposti [email protected] :amoseT efaC GT
puhelin 0404872842 kassa, TG Cafe Tesoma, kahvion vastaava p. 040 559 0402, liikunnanohjaajat p. 040 800 4737
puhelin 0404872842, löytötavaroiden tiedustelu
33310 Tampere
avoinna ma, ke, to, pe klo 6–21 (viimeinen sisäänpääsyaika uimareille klo 19.45), ti klo 13–21 (viimeinen sisäänpääsyaika uimareille klo 19.45), la–su klo 10–18 (viimeinen sisäänpääsyaika uimareille klo 16.45). Allastiloista tulee poistua 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Hervannan uimahalli

Hervannan uimahalli
avoinna Suljettu perusparannuksen vuoksi. Arvioitu avaaminen loppuvuodesta 2021.


Lenkkitossun kuva

Tarvitsetko apua liikunnan aloittamiseen?

Maksuton liikuntaneuvonta antaa vinkkejä ja opastusta liikunnan aloittamiseen. Liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, terveysasemilla sekä Tampereen uintikeskuksessa ja Tesoman hyvinvointikeskuksessa.

Lue lisää Liikuntaneuvonta- sivulta.


Ilmoitustaulu

Tampereen kaupungin verkossa näkyvältä ilmoitustaululta voi katsella ajankohtaisia ilmoituksia koskien myös mm. liikuntapalvelujen ryhmäohjauksia. Ilmoitustaulu päivittyy jatkuvasti, joten ajankohtaisimmat ilmoitukset ovat ensimmäisenä.

Johtava liikunnanohjaaja
Anne Lahtinen
puhelin +358505545874
sähköposti [email protected]


Ohjaajien yhteystiedot

Ohjaajien yhteystiedot

Tuntien kuvaukset

Tuntien kuvaukset

Kevennetty voimistelu

Kevennetyn voimistelun (45 min) alkuverryttelyn askelsarjat ja lihaskuntoliikkeet ovat helpompia ja kevyempiä kuin kuntovoimistelussa. Tunnin lopuksi venytellään.

Kuntovoimistelu

Kuntovoimistelun (45 min) sisältö koostuu alkuverryttelystä, lihaskunto-osuudesta ja loppuvenyttelystä. Tunneilla harjoitetaan kestävyyttä, voimaa, notkeutta, nopeutta ja koordinaatiota, tasapainoa sekä muistia.

Step-muokkaus

Step-muokkaus (60 min) sisältää erilaisia askelluksia laudalle, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Liikkeet kehittää mm. tasapainoa ja keskivartalon hallintaa; erinomaista luuliikuntaa.

Kuntopiiri

Kuntopiirissä vahvistetaan lihasvoimaa ja harjoitetaan tasapainoa kiertoharjoitteluna. Ohjattuun ryhmätuntiin (60 min) sisältyvät alku- ja loppuverryttelyt.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosalissa harjoitetaan laitteiden avulla eri lihasryhmiä. Ohjattuun ryhmätuntiin (70 min) sisältyvät alku- ja loppuverryttelyt. Omatoiminen ryhmätunti (60 min) on itsenäistä harjoittelua ilman ohjaajaa.

Kehonhuolto

Kehoa huoltava ja ryhtiä korjaava tunti. Tunnilla tehdään liikkuvuutta ja kehonhallintaa parantavia lihaskuntoharjoitteita sekä venytetään ja rentoutetaan lihaksia. Tunnilla saatetaan myös käyttää välineitä

Sauvakävely

Sauvakävely on kaikenikäisten ja -kuntoisten tehokasta liikuntaa.Hartia- ja selkäongelmista kärsiville sauvat tuovat rentoutta ja tasapainoa sekä edistävät käsien tehokasta käyttöä. Sauvat toimivat myös kävelyn turvaajina liukkailla keleillä. Sauvakävelyyn sisältyy ohjattu alkulämmittely ja loppuvenyttely.

Senioritanssi

Ohjaajan opastamana tanssitaan piiri- ja seuratansseja. Senioritanssin avulla harjoitellaan tasapainoa, koordinaatiota ja muistia. Sopii sekä miehille että naisille, omaa paria ei tarvita. Tunnin kesto on 60 min. Tanssiliikunta kohentaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Senioritanssien ohella ryhmässä voidaan tanssia myös round-tansseja, jotka sopivat etenkin kokeneemmille tanssijoille.

Soutuspinning

Soutuspinning on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Soutuspinningtunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryyttelystä, joiden aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Kaikki osallistujat pyrkivät tekemään liikkeet samanaikaisesti eli samaan tahtiin. Joitakin osuuksia voidaan tehdä musiikin rytmissä. Tunnin vetää omalla sisäsoutulaitteellaan koulutettu ohjaaja, joka määrää käytettävän tahdin sekä antaa ohjeita soututekniikkaan ja laitteiden käyttöön.

Tasapainoryhmät

Ryhmissä harjoitellaan taitoja, joita tarvitaan hyvään tasapainoon ja liikkumisen varmuuteen. Sopii sekä miehille että naisille. Mahdollisuus osallistua myös oman henkilökohtaisen avustajan kanssa. Harjoittelussa käytetään paljon välineitä.

Tuolivoimistelu

Ryhmässä voimistellaan sekä seisten että tuolilla istuen. Tunnin (30 min) aikana harjoitetaan mm. kestävyyttä ja lihaskuntoa sekä tasapainoa.

Venyttely

Alkulämmittelyn jälkeen lihaksia venytetään ja rentoutetaan. Tunnin kesto on 60 minuuttia.

Vesivoimistelu

Vesiliikunta on turvallista ja tehokkaasti energiaa kuluttavaa liikuntaa, joka soveltuu myös aloittelijoille. Vesivoimistelutunteja on eritasoisille liikkujille perusvesijumpasta syvän veden jumppaan. Vesijumpat on tarkoitettu vain tamperelaisille. Ulkopaikkakuntalaiset voivat tiedustella vapaita paikkoja hakuajan päätyttyä. Väärinkäytösten yhteydessä paikka menetetään ja maksua ei palauteta.

Vesijumppa on suunnattu 17 vuotta täyttäneille työikäisille. Uimataito ei ole välttämätön.

Vesitempo
on suunnattu 17 vuotta täyttäneille työikäisille. Reipastempoinen tunti, jossa uimataito on välttämätön, sillä osa tunneista jumpataan syvässä vedessä.

Syvän veden jumppa on suunnattu 17 vuotta täyttäneille työikäisille. Uimataito on välttämätön, koska tunnit jumpataan aina syvässä vedessä vesivyötä apuna käyttäen tai ilman välinettä.

Voimaa vanhuuteen - ryhmät

Voimaa vanhuuteen - ryhmät on kohdennettu yli 75-vuotiaille ikäihmisille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Ryhmät sopivat liikkumisen apuvälineitä käyttäville. Ryhmissä pyritään edistämään toimintakykyä tasapaino- ja alaraajojen lihasvoimaharjoittelulla.