Siirry sisältöön

Kulttuuria ja liikuntaa kouluihin etänä

Jos lapset eivät pääse kulttuurin ja liikunnan pariin, tulee kulttuuri ja liikunta heidän luokseen! Poikkeustilanteen vuoksi kaupungin museot, kirjastot, liikuntapaikat, nuorisotilat ja kulttuurikohteet on suljettu toistaiseksi. Mahdollisuuksia palveluista nauttimiseen on kuitenkin tarjolla etänä.

Tälle sivustolle on koottu materiaaleja, jotka ovat kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisten hyödynnettävissä osana opetusta. Tarjolla on myös interaktiivisia suoria lähetyksiä kulttuurikohteista, joihin opettajat voivat osallistua luokkansa kanssa.


Koulujen kulttuuri- ja liikuntakanava

Opettajat voivat valita tunnit joille haluavat osallistua luokkansa kanssa ja välittää kanavan linkin oppilailleen. Kanavalta löytyy paljon myös tallennettuja materiaaleja.

Lähetyksiä ja tallenteita julkaistaan lähiaikoina lisää!


Lähetysten aikataulu vk 16 (13.-17.4.)
Aika Lähetys Kuvaus Ikä-suositus
Ti 14.4.
12.00–12.45 Luontohetki museossa
Mitä hurjia eläimiä Tampereen luonnontieteellisessä museossa lymyää? Tule Iitan mukaan tapaamaan karhu, kettu ja ilves ystävineen! Kierros on suunnattu alakoululaisille ja kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen museolehtori vastaa kysymyksiin reaaliaikaisesti chatin kautta.
1.–6. lk
Ke 15.4.
12.00–12.45 Luontohetki museossa Mitä hurjia eläimiä Tampereen luonnontieteellisessä museossa lymyää? Tule Iitan mukaan tapaamaan karhu, kettu ja ilves ystävineen! Kierros on suunnattu alakoululaisille ja kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen museolehtori vastaa kysymyksiin reaaliaikaisesti chatin kautta. 1.–6. lk
To 16.4. 12.00–12.45 Luontohetki museossa Mitä hurjia eläimiä Tampereen luonnontieteellisessä museossa lymyää? Tule Iitan mukaan tapaamaan karhu, kettu ja ilves ystävineen! Kierros on suunnattu alakoululaisille ja kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen museolehtori vastaa kysymyksiin reaaliaikaisesti chatin kautta. 1.–6. lk
Pe 24.4.
10.00–11.00 Avaa klassikko! Kirjastonhoitajat Matti, Siiri, Tuija ja Paula esittelevät maailmankirjallisuuden klassikoita. Tarjottimella on niin rakkautta, kauhua kuin seikkailuakin. Kaikkia esiteltäviä kirjoja on mahdollista lukea ilmaiseksi netin e-kirjapalveluista.
7.–9. lk

Ohjeita ja vinkkejä opettajille lähetykseen osallistumiseen

Toimita linkki oppilaille ennen lähetyksen alkua (tai kun haluat näyttää tallenteen). Ohjeista painamaan play-painiketta. Jos lähetys ei ala, pitää sivu päivittää.

Suorissa lähetyksissä on käytössä chat, jota moderoidaan, mutta keskustelu chat-käytöstavoista on hyvä käydä etukäteen oppilaiden kanssa. Rohkaise osallistumaan keskusteluun. Opettajat voivat myös osallistua ja innostaa chat-keskusteluun.

Muita materiaaleja koulujen käyttöön

Julkaisemme myös pian myös muuta koululaisille ja opettajille suunnattua materiaalia opetuksen tueksi.

Palvelun jatkokehitys

Koulujen kulttuuri- ja liikuntakanava on käytössä toistaiseksi koronatilanteen aikana. Kevään aikana kehitetään lähetysten pedagogisia sisältöjä. Otamme vastaan mielellään palautetta.

Lisätiedot ja palaute
Kehittämispäällikkö
Jaakko Laurila
sähköposti [email protected]

Mediapedagogi
Jukka Haveri
puhelin 050 348 5563
sähköposti [email protected]