Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Pohjoismainen ystävyyskaupunkiyhteistyö

Vuonna 2016 tuli kuluneeksi 70 vuotta Tampereen ja pohjoismaisten ystävyyskaupunkien yhteistyön alkamisesta. On siis juhlan aika. Vuoden aikana pohjoismaista yhteistyötä ja ystävyyskaupunkeja nostetaan eri tavoin ja eri tapahtumien yhteydessä esille.

Kuluneisiin vuosiin mahtuu kaikenlaista, kulttuuri , urheilu-, nuoriso- ja koululaisvaihtoja. Yhdessä on pohdittu niin maahanmuuttaja-asioita kuin yliopistokaupunkien haasteita ja osallistuttu yhteisiin EU-projektehin. Pohjoismaiset ystävyyskaupunkimme muistuttavat meitä monin tavoin, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, ettemmekö voisi toinen toisiltamme paljon vielä oppia. Vuoden aikana on mahdollista perehtyä monin tavoin naapureihimme, niin kulttuurin kuin ruoankin muodossa. Ja toivottavasti myös löytää uusia innovatiivisia yhteistyön muotoja!

Tampereella ystävyyskaupunkityötä tekevät monet eri toimijat, kaupungin omista toimijoista perusopetus jo pisimpään toiminut. Tampereen Pohjola-Nordenin suhteet ystävyyskaupunkien vastaaviin yhdistyksiin juontavat kaupunkien suhteita pidemmälle. Oppilaitokset ovat myös pohjoismaisen yhteistyön saralla aktiivisia toimijoita. Unohtamatta kaikkia muita, kulttuuriryhmiä, urheiluseuroja jne.