Verkkonäyttelyt
Etsitkö tietoa Tampereen historiasta tai erityisesti Tampereen teollisuushistoriasta? Silloin kannattaa tutkia Koskesta voimaa ja Akseli - Pirkanmaan teollisuushistoria -sivustoja.
Ulkoinen linkkiKoskesta voimaa
Koskesta voimaa -verkkojulkaisu kertoo, miten Tampere on kehittynyt Tammerkosken rannalle ja saanut koskesta voimaa.
www.historia.tampere.fi/index.htm
Ulkoinen linkkiAkseli - Pirkanmaan teollisuushistoria
Akseli on Pirkanmaan teollisuushistoriasivusto, joka on julkaistu syksyllä 2003. Sivuston rakensivat Tampereen museot, Nokian kaupunki, G.A. Serlachius -museo Mäntästä, Myllysaaren museo Valkeakoskelta ja Viljakkalan Haveri.
www.tampere.fi/akseli/
Mitä ovatkaan Suomen neito, Veronkantaja, Eränkävijä ja Kauppias? Vastaus löytyy Tampereen julkiset veistokset ja monumentit -sivustosta. Muistolaatat ja muistomerkit -sivustosta taas saat runsaasti lisätietoa henkilöille ja tapahtumille omistettujen muistomerkkien taustoista.
Ulkoinen linkkiTampereen julkiset veistokset ja monumentit
Mitkä ovatkaan Hämeensillan veistosten nimet? Hae tamperelaisia julkisia veistoksia teoksen nimellä tai taiteilijan nimellä, tai selaile patsassivustoa muuten vain iloksesi!
tampereenpatsaat.fi/
Ulkoinen linkkiTampereen muistolaatat ja muut muistomerkit www.tampere.fi/ekstrat/taidemuseo/muistomerkit/
Leipä Tampereella on verkkonäyttely tamperelaisesta leipäkulttuurista. Verkkonäyttelyssä on haastateltu tamperelaisia heidän suhteestaan leipään. Rievää vai ei?
Ulkoinen linkkiLeipä Tampereella -verkkonäyttely www.vapriikki.net/leipatampereella
Lyhyin videoin toteutettu Pitkältä tieltä -verkkonäyttely välittää tietoa vanhenemisesta taiteen kuvaamana, mutta vie myös tunnelmiin ja tuntemuksiin pilke ja kyynel silmäkulmassa. Näyttely tarjoaa lähtökohdan pohdintoihin omasta vanhenemisesta ja vanhuudesta.
Ulkoinen linkkiPitkältä tieltä
Vanhuus ja vanheneminen on aiheena verkkonäyttelyssä, jossa voi katsella taideteoksia ja kuunnella kertomuksia taiteilijoista. Tuottaja Tampereen taidemuseo - Pirkanmaan aluetaidemuseo.
pitkaltatielta.net/
Teiskolan kartanoelämä 1800–1900-lukujen taitteessa avautuu valokuvin Kartanon mailla -verkkonäyttelyssä. Näyttelyn kuvat on valikoitu Vapriikin kuva-arkistoon lahjoitetusta Axel Tammelanderin negatiivikokoelmasta, jossa on kaiken kaikkiaan noin 4000 kuvaa.
Ulkoinen linkkiKartanon mailla - Axel Tammelanderin valokuvia Teiskolasta
Verkkonäyttelystä välittyy monipuolinen kuva Teiskolan kartanon kartanon elämästä Axel Tammelanderin aktiivisimpina kuvausvuosina 18001900 -lukujen taitteesta. Näyttelyn kuvat on valikoitu Vapriikin kuva-arkistoon lahjoitetusta Axel Tammelanderin negatiivikokoelmasta, jossa on kaiken kaikkiaan noin 4000 kuvaa.
www.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/teiskola/