Siirry sisältöön

Pelihuoneet

Pelihuoneet kirjastoissa

Konsoli- ja tablettipelaaminen ovat uusia kulttuurin muotoja, joihin kirjastoissa pääsee tutustumaan kuka tahansa maksutta.

Pelihuoneiden varaaminen, jollei toisin mainita, tehdään asiakaskoneiden ajanvarausohjelmasssa.

Koilliskeskus

Koilliskeskuksen kirjaston musiikkihuoneessa on SingStar-karaokepelin pelaamiseen käytössä PlayStation 3-pelikonsoli. Konsolin yhteydessä on erilaisia SingStar-pelejä sekä kaksi mikrofonia. Musiikkihuonetta voi varata tunniksi päivässä.

Kirjaston kanssa samoissa tiloissa toimivassa nuorisokeskus Murussa on käytössä nuorisokeskuksen asiakkaille kaksi PlayStation 4 -konsolia sekä Xbox 360 -konsoli peleineen.

Lielahden kirjasto

Lielahden kirjaston pelihuoneessa on käytössä Nintendo Switch ja Xbox One -pelikonsolit. Pelihuoneen voi varata tunniksi päivässä.

Pääkirjasto Metso

Pääkirjasto Metson lastenosaston pelihuoneessa on käytössä PlayStation 4 -pelikonsoli sekä PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasit. Virtuaalitodellisuuslasit eivät niiden valmistajan mukaan sovellu alle 12-vuotiaille, joten alle 12-vuotiaat saavat käyttää laseja ainoastaan vanhemman valvonnassa.

Pelikonsolin voi varata tunnisksi päivässä ja vr-lasit puoleksi tunniksi päivässä. Pelikonsolin ja VR-lasien varaaminen tehdään paikan päällä lasten- ja nuortenosastolla tai puhelimitse p. 040 653 1988 .

Pelihuoneessa on lisäksi neljä nettikonetta alle 15-vuotiaille. Niitä voi varata tunniksi päivässä asiakaskoneiden ajanvarausohjelmassa.

Tesoman kirjasto

Tesoman kirjaston pelihuoneessa on käytössä kaksi PlayStation 4 -konsolia ja yksi Xbox One -konsoli.

Pelihuone varattavissa kirjastosta tunniksi päivässä mape 814 ja la 916. Pelit konsoleille saa kirjaston asiakaspalvelutiskistä. Muina aikoina pelihuone on nuorisotilan käytössä.