Siirry sisältöön

Pelihuoneet

Asiakasmääriä rajoitettu

Uusista rajoituksista ja huonontuneesta koronatilanteesta johtuen kirjaston musiikki- ja pelihuoneita voi maanantaista 13.12. alkaen varata yksi asiakas, kaksi kaverusta tai perhe kerrallaan.

Pelihuoneet kirjastoissa

Konsoli- ja tablettipelaaminen ovat uusia kulttuurin muotoja, joihin kirjastoissa pääsee tutustumaan kuka tahansa maksutta.

Pelihuoneiden varaaminen, jollei toisin mainita, tehdään asiakaskoneiden ajanvarausohjelmasssa.

Lielahden kirjasto

Lielahden kirjaston pelihuoneessa on käytössä Nintendo Switch ja Playstation 4 -pelikonsolit. Pelihuoneen voi varata tunniksi päivässä.

Pääkirjasto Metso

Pääkirjasto Metson lastenosaston pelihuoneessa on käytössä PlayStation 4 -pelikonsoli sekä PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasit. Virtuaalitodellisuuslasit eivät niiden valmistajan mukaan sovellu alle 12-vuotiaille, joten alle 12-vuotiaat saavat käyttää laseja ainoastaan vanhemman valvonnassa.

Pelikonsolin voi varata tunnisksi päivässä ja vr-lasit puoleksi tunniksi päivässä. Pelikonsolin ja VR-lasien varaaminen tehdään paikan päällä lasten- ja nuortenosastolla tai puhelimitse p. 040 653 1988

Pelihuoneessa on lisäksi neljä nettikonetta alle 15-vuotiaille. Niitä voi varata tunniksi päivässä asiakaskoneiden ajanvarausohjelmassa.

Tesoman kirjasto

Tesoman kirjaston pelihuoneessa on käytössä kaksi PlayStation 4 -konsolia ja yksi Xbox One -konsoli.

Pelihuone varattavissa kirjastosta tunniksi päivässä mape 814 ja la 916. Pelit konsoleille saa kirjaston asiakaspalvelutiskistä. Muina aikoina pelihuone on nuorisotilan käytössä.