Siirry sisältöön

Kurssit ja opetus

Digi- ja monilukutaitoja

Kirjasto tukee kaikenikäisten ihmisten osaamista ja selviytymistä erityisesti digitaalisen ajan haasteissa. Kirjasto järjestää maksuttomia kursseja ja opetusta omissa tiloissaan asiaan perehtyneen henkilökunnan opastuksella. Kursseista saa tietoa ennen niiden alkamista kirjaston verkkosivuilta ja jaossa olevasta kurssiesitteestä.

Opi tietotekniikan ja internetin taitoja

Kirjaston kolmella tietotorilla järjestetään tietotekniikan ja internetin käytön peruskursseja. Syvemmälle internetin ja tietotekniikan hyödyntämiseen edetään teemakursseilla. Tietotoreilla saa henkilökohtaista opastusta varaamalla ajan etukäteen.

Monilukutaito ja vinkkaus

Kouluille ja opiskelijoille

Koululuokat ja opiskelijaryhmät pääsevät kirjastossa oppimaan kirjastonkäytön ja tiedonhaun taitoja. Kirjastoissa myös vinkataan sopivaa luettavaa. Esiopetusikäisten ryhmissä otetaan tietotekniikan ja turvallisen internetin käytön ensi askeleet.

Vinkkausta aikuisryhmille

Esimerkiksi pääkirjasto Metso järjestää mahdollisuuksien mukaan erilaisia vinkkauksia aikuisryhmille. Ryhmät voivat valita vinkkauksen tarjolla olevista teemoista.

Tiedustelut
Pääkirjaston tietopalveluosasto
sähköposti [email protected]
puhelin 040 800 7825, vinkkaus aikuisryhmille
Pääkirjasto Metso

Syvenny sukututkimukseen

Kirjastossa voi myös aloittaa sukututkimusharrastuksen. Aloitus tapahtuu pääkirjasto Metson tiloissa, joissa tutustaan alan aineistoon ja kirjaston käyttöön.

Sukututkimusryhmien varaaminen
Kirjastonhoitaja
Pirkko Kangas
sähköposti [email protected]