Siirry sisältöön

Kirjoituskilpailut

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää vuosittain kaikille pirkanmaalaisille tarkoitetun Pirkanmaan kirjoituskilpailun. Muutaman vuoden välein järjestetään Hervannan ja Kaukajärven alueen kirjoituskilpailu. Kilpailuista ilmoitetaan julkisesti kirjastoissa, eri viestintävälineissä ja kirjaston verkkosivuilla. Kilpailujen tuomaristot valitaan kirjallisuuden alalla ansioituneiden toimijoiden keskuudesta.

Kilpailuilla edistetään kirjoittamisen harrastusta Tampereella ja Pirkanmaalla. Luovan kirjoittamisen harrastaminen parantaa elämänlaatua, lisää avoimuutta ja suvaitsevaisuutta sekä kannustaa yhteisölliseen tekemiseen. Kilpailut tarjoavat polkuja uusille tekijöille saada kirjoituksiaan julki.

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun on osallistunut 70 vuoden aikana arviolta yli 20 000 kirjoittajaa, joista osa on edennyt ammattikirjoittajiksi. Tampereen näkyvyys uutta luovana kulttuurikaupunkina on saanut vahvistusta lukuisien uusien kirjailijanimien myötä. Monet heistä ovat ensimmäiseksi koetelleet taitojaan kirjaston kirjoituskilpailuissa.