Siirry sisältöön

Info

Näin saavut Hiedanrantaan

Lielahden kartanon osoite on Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere.

Kävellen ja pyörällä

Kävely- ja pyörätie kulkee Paasikiventien alikulkutunnelilta Lielahden kartanolle ja siitä eteenpäin Niemenrantaan. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät edelleen myös Lielahden kauppa-alueen läpi Lielahdenkadulle, josta käännytään Hiedanrantaan ja tehdasalueelle.

Hiedanrannassa on käytössä muutama EasyBike-pyörä Paasikiventien päädyssä, kartanolla sekä Kuivaamolla.

Bussilla

Lielahden kartanoa lähin pysäkki on Paasikiventiellä ja se on nimeltään Hiedanranta. Pysäkille pysähtyvät Joukkoliikenteen linjat ovat 3, 14, 21, 28, 37, 71, 80 ja 85. Pysäkiltä on matkaa Kartanolle noin 700 metriä.

Autolla

Hiedanrantaan pääsee ajamaan autolla ainoastaan Lielahdenkadun kautta. Hiedanrannan alueella on jonkin verran pysäköintitilaa arkikäyttöön. Suurten yleisötapahtumien aikana pysäköinti Hiedanrannan alueella on haasteellista, joten suosittelemme saapumaan silloin julkisilla, pyörällä tai kävellen.

Mobiiliopastus

Mitä Hiedanrannan vanhoissa rakennuksissa tehdään ja millaista toimintaa alueelta löytyy? Hiedanrannan mobiiliopastus tarjoaa tietoa rakennusten tämän hetkisestä käytöstä ja historiasta kaupunkilaisille, turisteille ja Hiedanrannassa vieraileville. Opastus toimii mobiililaitteen tai tietokoneen nettiselaimessa ilman erillistä sovellusta. Opastus on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Ryhmien vierailut Hiedanrantaan

Tampereen Matkailuoppaat tarjoavat opastettuja kierroksia Hiedanrantaan.

Hiedanranta - Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa -opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten, kuten näyttävän kartanon ja vanhojen tehdaskiinteistöjen, historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Kierroksella perehdytään myös tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta on tarkoitus tulla 2050-lukuun mennessä yli 20 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan moderni kaupunginosa, jossa kukoistavat uudet kiertotalouden ja kestävän kehityksen innovaatiot.

Opastustilaukset
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
Puhelin: 041 730 2242
Sähköposti: opasvaraukset (at) tampere.fi

Tulostettavat kartat

Kartalta löytyvät Hiedanrannan rakennukset, tiet, yritykset ja palvelut.

Lisätietoa

Hiedanrannan kulttuuritoiminta

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]

Hiedanrannan Kehitys Oy

Toimitusjohtaja
Mikko Leinonen
puhelin 050 520 0395
sähköposti [email protected]

Viestintä

Viestinnän suunnittelija
Senni Vesikallio
puhelin 040 140 8169
sähköposti [email protected]