Siirry sisältöön

Alueen toimijat

Hiedanrantaan on viiden vuoden aikana löytänyt tiensä monenlaiset tekijät, yritykset ja taiteilijat. Monet heistä ovat pysyneet alueella alusta alkaen. Jokainen toimija on kasvattanut ja elävöittänyt alueen merkittävyyttä.

Tarkemmat tiedot alueen toimijoista täydennetään pian.

Hiedanrannan Paja

Hiedanrannan Paja on uudenlainen tamperelaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden yhteisö. Pajan toiminnan ideana on edistää avointa käsityöläiskulttuuria ja tarjota kokemuksia sekä palveluita niin lähiseudun asukkaille kuin matkailijoille. Pajalta löydät muun muassa lasinpuhaltajan, sepän, muusikoita, kuvataiteilijoita, suutareita ja verhoilijoita.

Pajan ovet ovat aina avoinna yleisölle, vaikka kaikilla talon toimijoilla ei vakituisia aukioloaikoja olekaan. Tervetuloa tutustumaan Pajalaisten toimintaan - joko etukäteen sovitusti tai astumalla rohkeasti sisään!

Kenneli D.I.Y -skeittihalli

Kenneli D.I.Y. on Hiedanrannassa sijaitseva Suomen suurin betoninen sisäskeittihalli kaikenikäisille harrastajille. Halli on laajentunut Pirkanmaan Kaarikoirien toimesta ansioikkaasti myös ulkotiloihin.

Sirkus Faktori

Sirkus Faktori on yhteisöllinen kohtaamispaikka niin sirkusammattailaisille kuin harrastajille. Toimintaan kuuluu taiteilijaresidenssit, sirkustapahtumat ja avoimet sirkustreenit.

Kulttuuritila Kuivaamo

Tampereella, Lielahden vanhalla sellutehtaalla, sijaitseva Kuivaamo on uusi 1000 henkeä vetävä monikäyttöinen kulttuuritila. Kuivaamon hieman yli 2000m² tilat soveltuvat monenlaisiin tapahtumiin muusikista ja festareista työpajoihin, seminaareihin ja messuihin.

Tampereen Valokuvausseura ry

Tampereen Valokuvaseura tuo yhteen tamperelaiset valokuvaharrastajat.

Kartanokahvila Mielihyvin

Kartanokahvila Mielihyvin on Sopimusvuori ry:n ylläpitämä kahvila Hiedanrannassa, Lielahden kartanossa. Tarjolla on suolaisia ja makeita leivonnaisia, virvokkeita ja jäätelöä. Asiakkaiden on mahdollista lainata kahvilasta myös pihapelejä, joita voi pelata upeissa järvimaisemissa kartanon puutarhassa. Kahvilassa työskentelee palkatun henkilökunnan lisäksi kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Spraycankontrol ry

Spraycankontrol, eli SCK, on urbaania taidetta edistävä yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä väriä ja kulttuuria ihmisten arkiympäristöön. Hiedanrannassa sijaitsevassa SCK Street art parkissa voi nähdä graffitia ja muraaleja yli 200 tekijältä, jotka tulevat +20 maasta ja neljältä mantereelta. Töitä alueella on reilun 3000m2 edestä, mikä tekee siitä Suomen isoimman graffiti- ja katutaidepuiston.