Siirry sisältöön

Hiedanrannan kulttuuri

Historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016. Tulevaisuuden Hiedanrannassa kukoistavat kaupunkikulttuuri, yhdessä tekeminen ja monipuolinen vapaa-ajan toiminta. Hiedanrantaan ovat viiden vuoden aikana löytäneet tiensä monenlaiset tekijät, yritykset ja taiteilijat – jokainen on elävöittänyt aluetta omalla tavallaan.

Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikköä. Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa tapahtumia. Muuntautuva Hiedanranta on merkittävä osa kaupunginosan kehittämistä, aiheesta voit lukea lisää Väliaikaisen Hiedanrannan käsikirjasta.

Alueen toimijoista ja palveluista löydät lisätietoja Hiedanrannan omilta verkkosivuilta.

Käsityöläiset ja taiteilijat puhaltavat henkeä Hiedanrantaan

Tampereen kiinnostavin kaupunginosa kätkee sisäänsä joukon kesyttömiä tekijöitä. Millaisia tyyppejä Hiedanrannassa työskentelee?
2.2.2021 ilmestyneessä julkaisussa sukelletaan rakennusten sisäpuolelle ja tutustutaan alueen toimijoihin ja ajatuksiin syvemmin. Julkaisu on selattavissa myös Galleria Muuntotilassa, Kartanokahvila Mielihyvin tiloissa sekä toimijoiden työhuoneissa.

Kasvokuvia käsityöläisistä ja taiteilijoista.
Kaikki julkaisun tekijät työskentelevät Hiedanrannan Pajalla itsenäisinä yrittäjinä tai ammatinharjoittajina.

TiedotteetTämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hiedanrannankulttuuri