Siirry sisältöön

Hiedanrannan kulttuuri

Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Alueella voi nauttia monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tulla tekemään ja luomaan uutta itse. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016.

Aiemmin Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi kaupungin kulttuuripalveluita. Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa erilaisia tapahtumia. Muuntautuva Hiedanranta on yksi merkittävä osuus kaupunginosan kehittämistä.


Koronatilanteen vaikutukset Hiedanrantaan

Hiedanrannassa koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä koko Suomea koskevaa linjaa sekä Tampereen kaupungin ohjeistusta.

Tampereen kaupungin ohjeistus: Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/koronavirus

Tilanne päivitetty 8.6.2020

Lielahden kartano

- Kartanokahvila Mielihyvin avoinna ti-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17 (käynti järven puolelta terassin kautta)

- Galleria Muuntotila avautuu uuden näyttelyn kera 4.7.2020. Aukiolot ti-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17

Hiedanrannan Paja

- Pajalla käsityöläisten ja taiteilijoiden työt jatkuvat normaalisti. Pajalla myös Puoti, johon voi poiketa ovien ollessa auki.

- Galleria Heitto avoinna 12.-13.6. klo 18-20

Jukola

- Jukola on suljettu toistaiseksi. Tiedotamme erikseen, kun Jukolan kokoustila on jälleen varattavissa.

Ravintola Zipatta

- Ravintola Zipatta on toistaiseksi avoinna ja toimittaa lounasannoksia myös kotiin Lentävänniemen ja Lielahden alueella. Tarkista uusimmat tiedot, ruokalista ja tilausnumero Zipattan Facebook-sivulta Ulkoinen linkkihttps://www.facebook.com/Zipatta/

Syötävä puisto

Martat ovat aloittaneet viljelytoiminnan. Kaikille avoimet kylvö- ja istutustapahtumat löydät osoitteesta Ulkoinen linkkihttps://www.martat.fi/pirkanmaa/tapahtumakalenteri-2/

Ulkoalueet

- Hiedanrannan ulkoalueet tarjoavat hienoja mahdollisuuksia ulkoiluun koronatilanteenkin aikana, kunhan vain muistetaan suositellut etäisyydet muista ulkoilijoista.

Suunnittelu

- Hiedanrannan kehittämisen kaikki suunnittelutyö, kuten yleissuunnitelman valmistelu, jatkuu suunnitellusti. Tampereen kaupungin työntekijät ja Hiedanrannan Kehitys Oy:n työntekijät ovat siirtyneet toistaiseksi etätyöskentelyyn.


Väliaikaisesta Muuntautuvaan Hiedanrantaan

Väliaikaisen Hiedanrannan toiminnasta kirjoitettiin käsikirja, joka esittelee alueen omaehtoista toimintaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Käsikirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi niitä asioita, joita kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen Hiedanrannassa on synnyttänyt. Samalla käsikirja esittelee myös Hiedanrannan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Käsikirjassa ehdotetaan, että nimestä Väliaikainen Hiedanranta siirryttäisiin Muuntautuvaan Hiedanrantaan. Käsikirjassa myös kerrotaan kolmesta painopisteestä, joiden avulla muuntautuvan Hiedanrannan toimintaa voisi suunnata. Painopisteet pohjautuvat Hiedanrannassa jo olevaan potentiaaliin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Painopisteet ovat:

1. Uuden työn mahdollisuuksien luominen ja kokeilu.
2. Kokemuksien, tapahtumien ja kaupunkiympäristön yhteistuottaminen.
3. Kestävyyden ja uudistumiskyvyn edistäminen.

TiedotteetTämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hiedanrannankulttuuri