Siirry sisältöön

Hiedanrannan kulttuuri

Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Alueella voi nauttia monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tulla tekemään ja luomaan uutta itse. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016.

Aiemmin Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi kaupungin kulttuuripalveluita. Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa erilaisia tapahtumia. Muuntautuva Hiedanranta on yksi merkittävä osuus kaupunginosan kehittämistä.

Väliaikaisesta Muuntautuvaan Hiedanrantaan

Väliaikaisen Hiedanrannan toiminnasta kirjoitettiin käsikirja, joka esittelee alueen omaehtoista toimintaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Käsikirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi niitä asioita, joita kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen Hiedanrannassa on synnyttänyt. Samalla käsikirja esittelee myös Hiedanrannan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Käsikirjassa ehdotetaan, että nimestä Väliaikainen Hiedanranta siirryttäisiin Muuntautuvaan Hiedanrantaan. Käsikirjassa myös kerrotaan kolmesta painopisteestä, joiden avulla muuntautuvan Hiedanrannan toimintaa voisi suunnata. Painopisteet pohjautuvat Hiedanrannassa jo olevaan potentiaaliin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Painopisteet ovat:

1. Uuden työn mahdollisuuksien luominen ja kokeilu.
2. Kokemuksien, tapahtumien ja kaupunkiympäristön yhteistuottaminen.
3. Kestävyyden ja uudistumiskyvyn edistäminen.

TiedotteetTämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hiedanrannankulttuuri