Hyppää sivuvalikkoon

Haiharan kesä

Haiharan taidekeskuksen kesä on täynnä tekemistä ja tapahtumia kaikenikäisille. Tervetuloa!

Ohjelma täydentyy. Muutokset mahdollisia.

Kartanon ja Tallin taidenäyttelyt löytyvät omalta sivultaan.

Tapahtumat

Sointukylpy

Maanantaisin 20.5., 17.6., 24.6., 1.7., 15.7., 22.7., 29.7., 12.8., 19.8. ja 26.8. klo 18–19 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Sointukylpy on rentouttava äänimatka tiibetiläisten äänimaljojen, kongin ja koshin ja muiden soittimien johdattamana syvälle rentoutumisen tilaan maadoittavan luonnon ympäröimänä. Sointukylvyssä maataan rennosti omalla jooga-alustalla tai viltillä, saat keskittyä vain itseesi ja omaan olotilaasi ohjaajan luodessa äänimaisemaa teille. Oma jooga-alusta/alusta, viltti ja tyyny mukaan. Sadesäällä tunti pidetään Valjasvajan katoksessa. Mahdollisista peruutuksista ilmoitetaan Facebookissa. Ohjaaja Suvi Kangasjärvi / Hyvinvointipalvelut Suveus. Hinta 7 €/krt, maksu käteisellä tai MobilePaylla.

Puistojooga & meditaatio

Touko-kesäkuussa tiistaisin 21.5.–25.6. klo 17–18 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Kokonaisvaltainen ja rento kesäjoogaharjoitus, jossa keho ja mieli löytävät taas toisensa ja helppouden olla läsnä tässä hetkessä. Ota mukaan oma joogamatto, vesipullo ja halutessasi tyyny ja peitto loppurentoutusta varten. Sadesäällä tunti Valjasvajan katoksessa. Ohjaajana Emilia Olkanen (RYT-300). Hinta 8 €/krt, maksu käteisellä, MobilePayllä, kortilla, liikuntaetuuksilla tai verkkokaupassa.

Tiistain joogaharjoituksen jälkeen maksuton meditaatio klo 18–18.30.

Koko kesän torstaisin 6.6.–29.8. (ei 20.6.) klo 18–19.15 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Hathajoogaharjoitus kävijöiden mukaan, toiveita otetaan huomioon. Omat jooga- tai jumppamatot mukaan. Sadesäällä tunti Valjasvajan katoksessa. Ohjaajana Martti Mäkinen. Hinta 5 €/krt, pankki- tai luottokortti, käteinenkin käy.

Elokuussa tiistaisin 6.–27.8. klo 18–19 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Hathajoogaharjoitus, joka tasapainottaa kehoa ja mieltä. Venytetään ja vahvistetaan lihaksia ja annetaan mielen rauhoittua Haiharan puiston loppukesän tunnelmassa. Sopii kaikille. Liikkeistä annetaan eri variaatioita, ja jokainen tekee harjoituksen omaa kehoaan kuunnellen. Omat jooga- tai jumppamatot mukaan. Ohjaaja Kerttu Pohjanpelto. Hinta 7 €/krt, maksetaan käteisellä, MobilePaylla tai tilille.

Kesäinen aamujooga elokuussa keskiviikkoisin klo 7.30 - 8.30 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Kokonaisvaltaisessa aamuharjoituksessa virkistellään kehoa ja mieltä uuteen päivään.

Ota mukaan oma joogamatto, vesipullo ja halutessasi tyyny ja peitto loppurentoutusta varten. Sadesäällä tunti Valjasvajan katoksessa. Ohjaajana Emilia Olkanen (RYT-300). Hinta 8 €/krt, maksutapoina käteinen, MobilePay, kortti, liikuntaetuudet ja Kaikupassi.

Qigong

Keskiviikkoisin 5–26.6. klo 17–18 Runebergin mökin viereisellä nurmikolla.

Qigong (Chi Kung) perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja ikiaikaiseen energiahoitoperinteeseen. Tällä kesän Qigong Flow -tunnilla virittäydymme luonnon keskellä sisäiseen tulen elementtiimme, rentoudumme meditatiiviseen liikkeeseen, teemme mielikuvaharjoituksia ja annamme energian vapaan virran johdattaa kohti itsemyötätuntoa, rakkautta, eheytymistä ja tasapainoa. Liikesarjat on helppoja, hitaita ja lempeitä eli sopii ihan kaikille. Ota mukaan oma matto. Ohjaaja Mari Lehtonen. Hinta 7 €/krt, maksu Mobilepayllä, käteisellä tai tilille.

Haiharan vilttikirppis

Lauantaisin heinä-elokuussa klo 12–15.

Tule myymään, tekemään löytöjä ja viettämään kesäpäivää Haiharassa! Kaikille avoin kirppis pidetään kartanon etupihan nurmikolla, punaisen Pakari-rakennuksen ja Runebergin mökin sekä kartanoon vievän hiekkapolun rajaamalla alueella. Kirppistä ei pidetä sadesäällä. Haiharan Kahvikamari ja Runebergin mökki sekä taidenäyttelyt ovat avoinna.

Haihara Jazz

Sunnuntaina 21.7. klo 15 

Chicagolainen Juli Wood on vakiinnuttanut paikkansa kotimaassaan esiintymällä ja levyttämällä omalla nimellään jo vuosikymmeniä. Hänen musiikilliset juurensa ovat syvällä afroamerikkalaisessa mullassa. Julin laulutyyli on juureva ja blueshenkinen ja hänen fonisoittonsa on hienostunutta mutta silti rouheaa ja seuraa hardbop perinnettä. Juli Wood palkittiin vuonna 2021 The Jazz Institute Of Chicagon New Works, Fresh Voices palkinnolla.
Suomen kiertueellaan hän tarjoaa kvartettinsa kanssa jazzin svengiä ja bluesin henkeä.
Juli Wood - sax/vocals
Petri Ahjokoski - gtr
Anu Ahjokoski - bs
Mike Schlick - drs

Konsertti järjestetään valjasvajassa, Haiharan Kahvikamaria vastapäätä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lasten taiteiden yö

Lauantaina 17.8. klo 18–21 
Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Haihara Jytää!

Lauantaina 31.8. klo 17–19
Symppiksellä ja maksuttomalla minifestarilla esiintyvät Pekko Käppi & K:H:H:L sekä Oskari Salama -duo. 
Lue lisää tapahtumasivulta.
 

Puistokonsertit

Keskiviikkoisin klo 18.00 Valjasvajassa ja kahvilan terassilla. Vapaa pääsy.

5.6. Go Go Pops
12.6. Sampolan Laulajat
19.6. AamunKuiske
26.6. Ahjolan Harmonikat
3.7. VoxKS duo
10.7. Käk'
17.7. Billie Joelina
24.7. Lauluryhmä Duurikset
31.7. Kaski Savuaa duo
7.8. Laulupartio
14.8. Äiti & Poika
21.8. Duo Heli Karppi ja Juhani Usala

Lisätietoja Puistokonserttien verkkosivuilta.

Lasten taidepajat

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku ja sen taidekasvattajat järjestävät lapsille neljänä heinäkuun torstaina mukaansatempaavaa taidepajatoimintaa.

Taidepajat soveltuvat kaiken ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen ja ne pidetään Haiharan pihapiiristä löytyvän Pakari-rakennuksen luona.

Taidepajat heinäkuussa torstaisin: 4.7., 11.7., 18.7. ja 25.7. klo 12–14.

4.7. Piirretään ja maalataan oma perhe sirkukseen. Mitä temppuja äiti tekee, onko Isä painonnostaja vai leijonankesyttäjä? Kuka perheestä on sirkuksen klovni ja kuka tirehtööri. Sukelletaan sirkuksen maailmaan ja tehdään värikkäitä maalauksia. Saa piirtää tai maalata myös vapaavalintaisia kuvia. Ohjaajana taidekasvattaja ja klovni Johanna Peltola.

11.7. Kuvataidetyöpaja, aiheena kesäinen luonto ja kasvit. Keräämme ulkoa kasveja ja niiden osia. Luomme kiinnostavia kuvia sivelemällä kasvien pintaan taidevärejä ja käyttämällä niitä luonnon ”leimasimina”.  Saa piirtää tai maalata myös vapaavalintaisia kuvia. Ohjaajina taidekasvattajat Mirja Huumonen ja Maija Fadeev.

18.7. Paperinukkepaja. Piirrämme, väritämme ja leikkaamme paperinuken ja vaihtovaatteita. Hahmona voi olla prinsessa, eläin, tai mikä vain mielikuvitusolento. Saa piirtää tai maalata myös vapaavalintaisia kuvia.  Pajan ohjaa nukketeatteritaiteilija Tytti Marttila.

25.7. Kaupunkisuunnittelutyöpaja. Minkälainen on sinun ihannekaupunkisi? Minkälaisia taloja siellä on ja mitä ihmiset tekevät? Mitä Haiharan taidekeskuksessa tapahtuisi, jos suunnittelisit sinne tapahtumia? Pohditaan lasten kanssa, minkälainen kaupunki on viihtyisä kaupunki. Maalataan ja askarrellaan kaupunkisuunnittelun tuotoksia. Saa piirtää tai maalata myös vapaavalintaisia kuvia. Ohjaajana taidekasvattaja ja sosiologi Johanna Peltola.

Materiaalimaksu 3 €/krt, maksutapoina käteinen tai korttimaksu. Ei ennakkoilmoittautumista.

Runebergin mökki

Avoinna ti-su klo 12–18.
Suljettu juhannuksena 21.–23.6.

Tampereen taide- ja käsityöyhdistys Interi ry:n ylläpitämä taide- ja käsityömyymälä. Myynnissä paikallisten käsityöläisten tuotteita. Tuvan puolella vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Taidenäyttelyt

11.5.–26.5. Ritva Korkiamäki – Pikkupisto, vinopisto … – kanavatöitä
28.5.–9.6. Tallin taitelijat – Värien voima – maalauksia
11.6.–30.6. Marianne Laiti – Lammen peili – keramiikkaa
2.7.–14.7. Petra Heikkilä – Jokainen eläin on taulun arvoinen – maalauksia
16.7.–28.7. Auli Evesti – Sinisen taivaan alla – maalauksia
30.7.–11.8. Maisa Vallenius – Varjoista-valoon – maalauksia
13.8–25.8. Päivi Kovalainen – Pieniä tarinoita – maalauksia, kollaaseja

Kesäteatteri Lysti

Tamperelaisen harrastajateatteri Teatteri Lystin tämän kesän näytelmä on Jäniksen vuosi. Näytelmä perustuu Arto Paasilinnan romaaniin ja sen on dramatisoinut Kristian Smeds. Esityksen ohjaa Tarja-Liisa Qvintus.

Näytelmä kertoo toimittaja Kaarlo Vatasesta, joka kolaroi jäniksen kanssa ja lähtee sen perässä metsään, jättäen tylsän Helsingin taakseen. Vatanen ja jänis seikkailevat halki Suomen, kohdaten eriskummallisia ihmisiä ja löytäen suunnan kohti luontoa. Tarina on herkkä ja tärkeä aikuisten satu, joka käsittelee ystävyyttä, voimaantumista ja ihmiskohtaloita huumorilla höystettynä. Ikäsuositus +13 v.

Ensi-ilta
pe 28.6. klo 19

Muut esitykset 
su 30.6. klo 16
ti 2.7. klo 19
ke 3.7. klo 19
to 18.7. klo 19
su 21.7. klo 16
ti 23.7. klo 19
to 25.7. klo 19
pe 26.7. klo 19
su 28.7. klo 16
ti 6.8. klo 19
ke 7.8. klo 19
pe 9.8. klo 19
su 11.8. klo 16

Liput: 25/20/10 €
Ennakkomyynti Teatteri Lystin verkkosivuilla

Haiharan nukketeatteri

Kesän 2024 esitys on Hölmölän kylä. Ohjaus ja käsikirjoitus Terhi Viljanen.

Hölmölän kylä sijaitsee jossakin, ihan tarkkaan ei tiedetä missä. Hölmölän väki on kunnon kansaa, joka harkitsee kaiken perusteellisesti, ennen kuin mihinkään ryhtyy. Näin pyritään välttämään vahinkoja.  Hölmöläisille sattuu kuitenkin alituiseen kommelluksia, joille iloisesti nauretaan, kaikkialla muualla paitsi Hölmölässä. 

Hölmölän kylä on koko perheelle suunnattu esitys. Ikäsuositus +4 v.

Ensi-ilta
la 29.6. klo 18

Muut esitykset
su 30.6. klo 18
to 1.8. klo 18
su 4.8. klo 18
to 8.8. klo 18
ti 13.8. klo 18
to 15.8. klo 18
ti 20.8. klo 18
to 22.8. klo 18
ti 27.8. klo 18
to 29.8. klo 18
pe 30.8. klo 18

Liput 10/15 €
Lippuvaraukset ja tiedustelut puhelimitse 040 570 3107.

Haiharan kahvikamari

Kahvikamari sijaitsee 1811 rakennetussa väentuvassa. Tarjolla makeita ja suolaisia leivonnaisia. Anniskeluoikeudet.

Kahvikamarissa on mahdollista järjestää myös pienimuotoisia juhlatilaisuuksia (max. 20 hlöä), joihin voi tilata kahvituksen tai ruokailun (keitto tai salaatti). Tiedustelut sähköpostitse: [email protected].

Kahviossa on kesän aikana myös vaihtuvia näyttelyitä.
 

Aukioloajat

Toukokuussa to-su klo 12–18
Kesä-elokuussa ti-su klo 12–19

Elokuun puolivälissä aukioloaika saattaa muuttua - tieto päivitetään tälle sivulle.

Näyttelyt

11.5.–2.6. Avh-yhdistyksen perjantaikerhon kädentaitonäyttely
4.–19.6. Soile Iivonen
26.6.–14.7. Iines Lahtinen, maalauksia
17.7.–4.8. Pirjo Tuominen, valokuvia
6.8.– Nukketeatterin uudistettu näyttely

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/haiharankesa

Päivitetty 12.7.2024