Sarjakuvataidetta Metson näyttelytilassa.

Kirjastojen näyttelytilat

Pääkirjasto Metsossa ja useimmissa lähikirjastoissa on mahdollisuus järjestää näyttelyitä. Kirjasto valitsee näyttelyt hakemusten perusteella. Näyttelyiden tarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Näyttelytoiminnalla pyritään tukemaan harrastustoimintaa.

Pääkirjaston näyttelytila on maksullinen. Lähikirjastojen näyttelytiloista ei peritä maksua.

Huomioithan, että osa kirjastoista on avoinna myös omatoimiaukioloajoin, jolloin kirjastoissa ei ole henkilökuntaa valvomassa tilan käyttöä.

Näyttelyaika on yleensä kaksi viikkoa, osassa lähikirjastoissa näyttelyaika voi olla pitempi.

Hakemuslomake

Hakemuslomakkeen voit tulostaa itse alla olevasta linkistä tai pyytää kirjastosta. Liitä hakemuksen mukaan esimerkiksi työnäytteitä tai valokuvia. Muista merkitä hakemukseesi myös vastuullinen järjestäjä ja hänen yhteystietonsa sekä näyttelyn toivottu ajankohta. Toimita hakemuslomake siihen kirjastoon, johon tarjoat näyttelyäsi.

Näyttelytilan hakemuslomake

Käytännön ohjeita

Näyttelyn järjestäjä pystyttää ja purkaa näyttelynsä sekä vastaa itse tiedotusmateriaalista (julisteet, luettelot, kopiot). Kirjasto julkaisee tiedot tulevista näyttelyistä omilla verkkosivuillaan. Kirjasto ei osallistu näyttely- eikä kuljetuskustannuksiin. Vastuu näyttelyn aineistosta on näyttelyn järjestäjällä. Näyttelytoiminnan periaatteet voi lukea myös hakemuslomakkeesta.

Kirjastoon soveltuvia näyttelyitä ovat kirjanäyttelyiden ohella kuva- ja tekstiaineistoa sisältävät informatiiviset näyttelyt, taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt sekä esinenäyttelyt. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavalla ihmisarvoa loukkaavia näyttelyitä ei järjestetä kirjastoissa.

Näyttelytilojen tiedot

Päivitetty 28.7.2022