Kaksi poikaa pelaa Playstationilla.

Kirjastojen pelihuoneet

Kirjastoissa kuka tahansa pääsee tutustumaan maksutta peleihin.

Pääkirjasto Metso

Pelihuoneessa on käytössä PlayStation 5 -pelikonsoli sekä PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasit. Virtuaalitodellisuuslasit eivät niiden valmistajan mukaan sovellu alle 12-vuotiaille, joten alle 12-vuotiaat saavat käyttää laseja ainoastaan vanhemman valvonnassa.

Pääkirjasto Metson pelihuone on ensisijaisesti tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Mikäli varauksia ei ole, voi pelikonsolia käyttää myös muut. Pelihuoneessa saa pelata korkeintaan K7-ikärajalla varustettuja pelejä.

Varaaminen

Pelihuone on varattava etukäteen. Varauksen voi tehdä lasten- ja nuortenosastolla tai puhelimitse p. 040 653 1988. Pelihuoneen voi varata joko vain itselleen tai omalle ystäväporukalleen. Huoneen maksimimäärä on 8 henkilöä. Peliaika on 1 tunti päivässä.

Pelihuoneessa on lisäksi neljä tietokonetta alle 15-vuotiaille. Niitä voi varata tunniksi päivässä tietokoneiden ajanvarausohjelmassa.

Lielahden kirjasto

Lielahden kirjaston pelihuoneessa on käytössä Nintendo Switch - ja Playstation 4 -pelikonsolit.

Varaaminen

Pelihuoneen voi varata tunniksi päivässä ajanvarausohjelmasta.

Tesoman kirjasto

Pelihuoneessa on käytössä kaksi PlayStation 4 -konsolia ja yksi Xbox One -konsoli. Pelit konsoleille saa kirjaston asiakaspalvelutiskistä.

Varaaminen

Pelihuoneen voi varata kirjastosta tunniksi päivässä ma–pe 8–14 ja la 9–16. Muina aikoina pelihuone on nuorisotilan käytössä.

Päivitetty 24.5.2022