VUODEN NUORI TAITEILIJA 2000 -VALINTA

 

Kuvataiteilija NANNA SUSI on valittu vuoden 2000 nuoreksi taiteilijaksi. Susi saa 40 000 markan stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa. Nanna Susi on kuudestoista vuoden nuori taiteilija.

Valintatoimikuntaan kuuluivat museonjohtaja Anneli Ilmonen puheenjohtajana ja jäseninä kuvataiteilijat Lars Holmström ja Markku J. Rantala sekä toimitusjohtaja Markku Valkonen.

Nanna Susi tunnustautuu värimaalariksi. Hänen öljyvärimaalauksensa rakentuvat maisemallisista elementeistä, joiksi hän määrittelee matkat, ohitetut hetket, välähdyksenomaiset sisätilat, pienet pysähdykset. Hän näkee maalauksensa mielenkuvina, olemisenkuvina ja matkakuvina; kuin lepytettyinä kaaoksina. Suden maalaukset ovat ohuiden väripintojen ja paksujen värimassojen yhdistelmiä. Hän sekoittaa värikylläisiä alueita ja rauhallisia pintoja toisiinsa luoden samalla kolmiulotteisen, syvän, usein jopa mystisen vaikutelman.

Nanna Susi (s. 1967 Asikkalassa) on suorittanut Kuvataideakatemian MA-tutkinnon 1997. Susi piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1992 ja yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut vuodesta 1993. Hänen teoksiaan on mm Helsingin ja Lahden kaupunkien taidemuseoiden kokoelmissa. Susi on toteuttanut myös julkisia teoksia, Rekolan Pyhän Andreaan -kirkon alttarimaalauksen Vantaalla sekä Meilahden syöpäklinikalle maalaukset Clinic I ja Clinic II.

Valtakunnallisen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuman toimeenpanijoina ovat Tampereen kaupunki, Tampereen taidemuseo, Tampereen Taideyhdistys, Suomen Taiteilijaseura ja Tampereen taiteilijaseura. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin nuoria, lahjakkaita taiteilijoita sekä kiinnittää huomiota uuteen suomalaiseen kuvataiteeseen ja sen ilmiöihin.

Vuoden nuori taiteilija 2000 -näyttely on esillä Tampereen taidemuseossa 6.5. - 4.6.2000.