Tampereen taidemuseo

 

  14.8. - 28.9.2003  


PIRKANMAAN 2. TRIENNAALI
Pirkanmaan aluenäyttely


Pirkanmaan 2. triennaali on kaikille pirkanmaalaisille kuvataiteilijoille tarkoitettu jurytetty kuvataidenäyttely, jonka järjestävät Tampereen Taiteilijaseura ry, Tampereen taidemuseo ja Pirkanmaan taidetoimikunta. Näyttely on samalla Pirkanmaan aluenäyttely. Näyttelyn kuraattorina  on toiminut kuvanveistäjä Markus Copper.  Näyttelyssä on esillä 61 teosta 28 taitelijalta sekä yksi performanssi, joka esitetään ainoastaan avajaisissa.

Kaikkiaan triennaaliin tarjosi teoksiaan 240 taiteilijaa,  joista 237 oli pirkanmaalaisia.  Teoksia oli yhteensä  962. Tästä määrästä Markus Copper valitsi toiselle kierrokselle 120 teosta neljältäkymmeneltä kuudelta taiteilijalta. Lopullisen valinnan tästä määrästä tekivät Markus Copper ja museonjohtaja Anneli Ilmonen. Näyttelyn taiteilijoista 80 % on Tampereen Taiteilijaseuran jäseniä. 

Copperin valinnoissa korostui erityisesti mediataiteen ja toisaalta nuorten, alle 35-vuotiaiden taiteilijoiden osuus. Näyttely on ilmeeltään kokeellinen ja leikkisä. Se tarjoaa monta tuoretta ja yllättävää näkökulmaa pirkanmaalaisen taiteen nykyhetkeen.

Suomalaisen nykytaiteen museo Willa Mac jakoi tunnustuspalkinnon näyttelyn avajaistilaisuudessa Teija-Tuulia Aholalle teoksesta Pulse.

Palkinnon saajan ovat valinneet Willa Macin edustajat Raija Weckman ja Antti Salovaara Markus Copperin ja Anneli Ilmosen kanssa. Triennaali on tehnyt tänä vuonna yhteistyötä myös Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän osaston kanssa. Koulun oppilaat ovat valmistaneet Tampereen kaupunkikuvassa 29.7.-25.8. näkyvät triennaalin mainos- ja uniikkijulisteet.


Pirkanmaan 1. triennaali järjestettiin vuonna 2000 Museokeskus Vapriikin tiloissa. Näyttelyssä oli silloin esillä 114 teosta 78 taiteilijalta. Kuraattorina toimi Retretin silloinen toimitusjohtaja Markku Valkonen.

Pirkanmaan 2. triennaalin järjestävä toimikunta

Tampereen Taiteilijaseura ry
Arja Moilanen, triennaalin johtaja
Anne Paldanius, triennaalin sihteeri

Tampereen taidemuseo
Anneli Ilmonen, museonjohtaja

Pirkanmaan taidetoimikunta
Sirpa Joenniemi, Maria Laukka
Suomalaisen nykytaiteen museo Willa Mac jakoi tunnustuspalkinnon näyttelyn avajaistilaisuudessa Teija-Tuulia Aholalle.Teija-Tuulia Ahola

Pulse, 2003

lyöntimetalli seinälleTampereen taidemuseo on avoinna ti - su klo 10-18, Puutarhakatu 34, puh. (03) 3146 6577


Teosluettelo