Meidän stoori

Kaupungin kehitysvammapalvelujen asiakkaat, asukkaat ja työntekijät jakavat pieniä ja isoja kokemuksia yksiköiden arjesta.

Kirjoittaja: Meidän stoori -blogin kirjoittajat

Blogiartikkeli
23.6.2022 11.38
Wärjäämöläisiä ulkona tasapainottelemassa pieniä palloja päidensä päällä.

"Tiedä nenäsi"

"Know your Nose"

Wärjäämöläiset ovat päässeet jatkamaan Access & Aesthetics -hanketta Tampereella yhdessä portugalilaisten, brittiläisten ja ruotsalaisten Erasmus -kumppaneiden kanssa viiden päivän ajan.

Kaksi henkilöä heittelee kepeillä toisilleen keppejä, taustalla muita henkilöitä kokeilemassa muita temppuja.
Sirkustelemassa Wärjäämön ohjaaja Maria Jokinen ja Santeri Jokipakka.

Työpajoissa oli Special eSports -kisat, musiikkia, sirkusta, joogaa sekä reflektiota taiteen laadusta ja inkluusion merkityksestä.

Roosa Viinikainen pyöritti lautasia ensimmäistä kertaa. Hänen mukaansa oli mukava oppia uutta ja parasta oli, kun sai tutustua uusiin ihmisiin. Oli kiva nähdä ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Wärjäämön peliturnaukseen osallistuvat henkilöt poseeraavat pelituolien kanssa mitalit kaulassaan.
Special eSports -turnauksen mitalistit.

Musiikityöpajaa ohjasivat Vimmartin opettaja Sanette Sevón ja Wärjäämön ohjaaja Timo Alatalo. Menetelminä mm. kuvionuotit, bodypercussiot ja erilaiset rytmiikkaharjoitukset.

Access & Aesthetics -hankkeen työpajoissa klovneriaa ohjasi taiteilija-taidekasvattaja ja Vimmartin toiminnanjohtaja Jarmo Skön.

Taina Kari kertoo: ”Oli kiva saada tänne muualta Euroopasta vieraita käymään, ollaan saatu vähän kansainvälistä väriä tänne Wärjäämölle. Tehtiin kontaktiharjoituksia.”

A&A -hankkeen Suomen vierailun päätettiin mahtavaan "Tiedä nenäsi" -performanssiin. 

Wärjäämöläisten kommentteja Tiedä nenäsi -esityksestä ja -hankkeesta:

Jarno Herttel kertoo: ”Oli hyvin ohjattu esitys. Oli kiva nähdä ulkomaisia vieraita. Englanninkielen puhuminen oli vaikeaa, mutta meni hyvin. Oli aurinkoista keliä.”

Tomi Mäkipää sanoo: ”Esitys oli hyvä. Pidin rumpujen soittelusta. Kivaa oli.”

Ville Lehtoselle esitys jäi mieleen: ”Se oli hyvä ja hyvin tehty. Oli ihana puhua englantia.”

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ACCAC Finland - Esteetön taide ja kulttuuri ry, Vimmart - yhdenvertaisen taiteen oppilaitos, Headway Arts, Nöjesfabriken i Skellefteå  hyvästä yhteistyöstä, kokemusten ja osaamisen jakamisesta ja uusista tuttavuuksista. Hanke jatkuu ensi viikolla Newcastlessa.

Wärjäämöläiset toivottavat aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jätä kommentti