Meidän stoori

Kaupungin kehitysvammapalvelujen asiakkaat, asukkaat ja työntekijät jakavat pieniä ja isoja kokemuksia yksiköiden arjesta.

Kirjoittaja: Meidän stoori -blogin kirjoittajat

Blogiartikkeli
23.11.2022 09.46
Yhdeksän teatteri Wärjäämön jäsentä poseeraa kameralle, osalla kädet ilmassa.
Teatteri Wärjäämön näyttelijöitä vasemmalta oikealle: Valto, Mari, Iisa, Serafina, Petri, Esa, Tutu-Liisa, Joni ja Jarmo.

Teatteri Wärjäämön kuulumisia

Teatteri Wärjäämö muodostuu tällä hetkellä 11 Wärjäämön taiteilijasta ja kahdesta ohjaajasta. Teatteritoimintaa on Wärjäämöllä ollut sen perustamisesta, vuodesta 2006 saakka. Pitkäaikaisena yhteistyökumppanina on toiminut Ahjolan kansalaisopisto. Sen lisäksi vuosien varrella yhteistyötä on tehty mm. Teatteri Siperian, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön, Teatteri Neon, Postimuseon, Tampereen taidekasvatus ry:n ja ACCAC Finlandin kanssa. Monitaiteisuutta arvostava ryhmä kokoontuu tällä hetkellä kahdesti viikossa iltapäivisin. Vuodesta 2009 ryhmän taiteellisena johtajana on toiminut taiteilija-taidekasvattaja Jarmo Skön. Syksyllä 2022 Jarmon ohjausparina on toiminut Wärjäämön ohjaaja Iisa Lehtinen.

Syksyn 2022 aikana olemme keskittyneet mm. läsnäolo- ja improvisaatioharjoituksiin. Nyt paneudumme kauhuelokuvan tekoon. Teemaan on tutustuttu mm. syventymällä perinteisiin kauhuelokuvakerronnan tapoihin. Projektiin osallistuvat myös Wärjäämön digiryhmä, musaryhmä ja kädentaitoryhmä. He avustavat teatteriryhmää mm. äänimaailman ja lavastuksen rakentamisen, editoinnin sekä puvustuksen osalta.

Teatteri Wärjäämön jäsenet istuvat pöydän ääressä suunnittelemassa elokuvaa, yksi jäsen istuu fläppitaulun luona.
Teatteri Wärjäämön näyttelijät suunnittelemassa kauhuelokuvaa.

"Teatteri Wärjäämössä hölmöillään, pidetään hauskaa. Positiivista on myös se, että saa tehdä taidetta ja improa yhdessä. Noita-akkaa on kiva näytellä. On tärkeää, että saa ilmaista itseänsä. Mekin osataan tehdä ihan mitä vaan ja opitaan myös uusia asioita."

"Teatterissa tulen iloiseksi. Otan huomioon myös yleisön. Tää on kivaa hommaa. Kauhuelokuvan tekeminen tuntuu pelottavalta, mutta hyvällä tavalla. Pieni jännitys on aina hyväksi. Teatteriin kuuluu jännittäminen."

"Taide on kivaa. Taide on hullua. Kun on maailman paras ohjaaja, siitä saa voimia."

- Teatteri Wärjäämön näyttelijät 15.11.2022

Access & Aesthetic -projekti on voittanut North East Culture Award -palkinnon 15.11.2022

Viime blogissamme kerroimmekin, että wärjäämöläiset ovat päässeet jatkamaan Access & Aesthetics -hanketta Tampereella yhdessä portugalilaisten, brittiläisten ja ruotsalaisten Erasmus-kumppaneiden kanssa viiden päivän ajan. Hanke on osoitus yhteistyön voimasta ja osaamisen jakamisesta. Hankkeen päättymisen jälkeen projekti on voittanut North East Culture Award -palkinnon "Best International Collaboration" 15.11.2022.

Kumppanuushanketta koordinoi Headway Arts (Iso-Britannia), yhteistyökumppaneina ACCAC Global/ACCAC Finland - Esteetön taide ja kulttuuri ry (Suomi), Nöjesfabriken i Skellefteå (Ruotsi) ja Vo'Arte (Portugali). Lisäksi Suomesta yhteistyössä oli mukana Vimmart - yhdenvertaisen taiteen oppilaitos.

Teatteri Wärjäämö ottamassa lavalla vastaan palkintoa.
Best International Collaboration Award - Access and Aesthetic, Headway Arts.
Teatteri Wärjäämön palkinto kehystettynä.
Kuvassa Mari Härkönen Wärjäämöltä sekä Sanette Sevón Vimmartista.

Tämän videon myötä wärjäämöläiset toivottavat aurinkoista loppusyksyä kaikille lukijoillemme! 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jätä kommentti