Lapselliset

Blogikirjoituksia aiheista, joita moni lapsiperhe käy läpi arjessaan. Tavoitteena on tukea vanhemmuutta, herättää ajatuksia ja vaihtaa kokemuksia.

Kirjoittaja: Lapselliset-blogin kirjoittajat

Blogiartikkeli
14.8.2018 14.29

Tarinoita ja teknologiaa Rubyn hengessä

 

Parhaimmillaan teknologia helpottaa ja sujuvoittaa arkeamme, mutta sen käytössä voi piillä myös vaaroja, jotka kaikkien on hyvä tiedostaa.

 

Pieni lapsi on luontaisesti kiinnostunut kaikesta uudesta, johon myös teknologia erilaisine vempeleineen kuuluu. Tästä syystä on tärkeää, että herätämme lapsissa kiinnostusta teknologiaa kohtaan, opastamme sekä tutustumme yhdessä sen tuomiin mahdollisuuksiin arjen välineenä.

 

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa teknologiaan tutustutaan turvallisesti yhdessä kasvattajien kanssa ja sitä voidaan hyödyntää opetuksessa. Lapsille annetaan mahdollisuuksia tutustua koneiden ja laitteiden toimintaan, kuvata itse omaa arkeaan tai hakea yhdessä aikuisen kanssa tietoa lapsiryhmää sillä hetkellä kiinnostavista asioista. Teknologian hyödyntäminen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa opettaa lapsille tärkeitä tulevaisuuden taitoja, joiden rakentuminen alkaa jo varhaislapsuudessa.

 

Huoltajille sekä myös varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilökunnalle haluan ehdottomasti suositella yhdessä lasten kanssa luettavaksi Linda Liukkaan Hello Ruby -kirjasarjaa, jossa pieni Ruby-tyttö tutustuu teknologian ihmeelliseen maailmaan erilaisten tarinoiden kautta. Tarinoissa Ruby tutustuu muun muassa tietokoneen ja internetin ihmeelliseen maailmaan sekä opettelee koodaamista ja ohjelmointia. Kirjoissa teknologiaan tutustutaan lapsenomaisesti tarinoiden kautta ja lisäksi erilaiset teknologiset käsitteet selitetään mielekkäästi lapsia kiinnostavalla tavalla. Itse uskon, että kirjoista hyötyy muutama aikuinenkin, sillä osaatko sinä selittää lapselle mikä on bitti, RAM-muisti tai internet?

 

Linda Liukkaan sanoin:

 

Tarinat..
.. auttavat meitä
ymmärtämään
maailmaa.
.. auttavat meitä
ymmärtämään
itseämme ja toisiamme

 

 

Antoisia, viihdyttäviä sekä opettavaisia lukuhetkiä Hello Ruby - kirjasarjan parissa!

 

 

Kirjoittaja työskentelee Smart Tampere Digiohjelmassa varhaiskasvatuksen digitaalisten oppimisympäristöjen projektipäällikkönä:

Heli Ketola

sähköposti [email protected]

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jätä kommentti