Aikuisten oikeesti

Aikuissosiaalityö kannattelee, jotta kukaan ei putoaisi ja kuntouttaa, jotta jokainen löytäisi paikkansa yhteiskunnassa. Blogissa nostetaan esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja asioita aikuisten arjesta.

Kirjoittaja: Aikuisten oikeesti -blogin kirjoittajat

Blogiartikkeli
18.4.2018 11.35

Aikuissosiaalityö - tukenasi elämän eri tilanteissa

 

Solmuun menneiden asioiden kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin. Sarviksen sosiaaliaseman työntekijät auttavat, neuvovat ja opastavat. Heidän kanssaan voi pohtia tilannettaan, selvitellä asioita ja tehdä suunnitelmia.

Sosiaalipalvelujen neuvonta on matalan kynnyksen palvelu, johon on helppo tulla tai johon voit soittaa. Neuvonnan työntekijät antavat ohjausta ja neuvontaa, selvittelevät erilaisia tuen tarpeita ja ohjaavat eteenpäin sosiaaliaseman aikuissosiaalityön työntekijöille tai kaupunkimme muihin palveluihin.

Omatyöntekijäpalveluissa asioivat ne asiakkaat, joiden tuen tarve on pidempiaikainen ja joille on siksi nimetty sosiaaliasemalta oma sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja. Omatyöntekijä tutustuu asiakkaaseensa tarkemmin ja laatii yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelman. Usein suunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen osallistuu myös muita asiakkaalle tärkeitä henkilöitä tai muiden, asiakasta tukevien palveluiden työntekijöitä. Suunnitelman tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi arjenhallinnan vahvistamiseen, taloudellisen tilanteen tukemiseen, uuteen yhteiskuntaan asettumiseen, osallisuuteen, kuntoutumiseen tai työllistymiseen. Tavoitteiden asettamisessa lähtökohtana ovat aina asiakkaan omat tulevaisuudennäkymät, joita kohden hän haluaa edetä.

Aikuissosiaalityössä edistetään yhteiskunnallista muutosta ja kehitystä, sosiaalista yhteenkuuluvuutta sekä ihmisten ja yhteisöjen voimaantumista. Oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien, kollektiivisen vastuun sekä moninaisuuden kunnioittamisen periaatteet ovat keskeisiä sosiaalityössä. Yksilön kannalta tavoitteena on erilaisten elämänpolulla vastaan tulevien ongelmatilanteiden ratkaiseminen sekä yleensä hyvinvoinnin lisääminen.

Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön väki kirjoittaa jatkossa Aikuisten oikeesti -blogissa aikuisten elämää koskettavista asioista eri näkökulmista. Aikuisten oikeesti -blogin tavoitteena on pohtia ääneen aikuissosiaalityössä mieleen nousseita ajatuksia, tuoda näkyväksi aikuissosiaalityön ajankohtaisia asioita sekä herättää keskustelua teemoista, jotka jonain päivänä - tavalla tai toisella - voivat koskettaa meistä ketä tahansa.

Tervetuloa seuraamaan kanssamme Aikuisten oikeesti -blogia!

 

 

 

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut:

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö

Taru Herranen

puhelin 0400 380 651

sähköposti [email protected]

 

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Taru Herranen
Jaa sosiaalisessa mediassa

Jätä kommentti