Kuulutukset

Tällä hetkellä ei voimassa olevia kuulutuksia.

Koronavirusepidemian vaikutukset jätehuoltoviranomaisen toimintaan

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hakemusten ja ilmoitusten käsittelyssä saattaa esiintyä pieniä viiveitä. Asioiden käsittelyn nopeuttamiseksi pyydämme toimittamaan mahdolliset hakemukset, ilmoitukset ja muut kirjalliset yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen jatehuoltolautakunta(a)tampere.fi. Pyydämme samalla myös ilmoittamaan, mikäli voimme toimittaa päätöksen ja/tai tiedon ilmoituksen käsittelystä sähköpostitse.

Myös kirjeposti tulee poikkeusaikana perille normaalisti, mutta pieniä viiveitä voi esiintyä. Jätehuoltoviranomaisen asiakaspalvelu palvelee normaalisti ke ja to klo 9.30-15, puh. 040 724 4325. Voit myös ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia os. jatehuoltolautakunta(a)tampere.fi.

Ohje jätevesilietteiden kanssa työskenteleville COVID-19-tartunnan ehkäisyyn

Koronavirusepidemian aikana lietekaivojen tyhjennyksiin, ja siten myös omatoimiseen lietteenkäsittelyyn voi liittyä kohonnut riski COVID-19-tartunnan saamiseen. Jätevesilietteen mikrobit saattavat kulkeutua kosketustartunnan tai hengitysteiden kautta jätevesilietteiden parissa työskentelevään.

Työterveyslaitos on ohjeistanut mm. jätevesien ja jätevesilietteiden parissa työskenteleviä huolehtimaan asianmukaisesta suojautumisesta ja hygieniasta. Asianmukaista suojautumista on mm. suojakäsineiden ja työvaatetuksen käyttö. Kertakäyttökäsineitä käyttämällä varmistetaan, että tartuntaa ei saada käsien kautta.

Hengityksen- ja silmiensuojainta käytetään tilanteissa, joissa roiskuu tai muutoin muodostuu aerosolia ilmaan jätevesistä tai jätevesilietteistä. Tämä tulee kyseeseen mm. lietekaivojen tyhjennysten yhteydessä. Hengityksensuojaimien tulisi olla FFP2 tai FFP3-tason suojaimia. Jos käytössä on uudelleen käytettäviä suojaimia, ne täytyy puhdistaa käytön jälkeen joko vesipesulla tai desinfiointiaineella. Kertakäyttöiset suojavarusteet laitetaan poltettaviin sekajätteisiin käytön jälkeen.

Lisätietoja Työterveyslaitoksen sivuilta:
Ulkoinen linkkiTyöterveyslaitoksen ohje

Esityslistat ja pöytäkirjat

Alueellisen jätehuoltolautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Ulkoinen linkkiEsityslista- ja pöytäkirjahaku Esityslistat ja pöytäkirjat sekä nähtävillä olevat viranhaltijapäätökset 1.6.2017 alkaen.