Siirry sisältöön

Avustukset omaehtoiseen ympäristönsuojeluun

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö myöntää vuosittain avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojelutyöhön Avustusta voivat hakea yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Vuoden 2021 haku on päättynyt.

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö myöntää avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojelutyöhön vuodelle 2021. Avustusta voivat hakea yhteisöt ja yksityiset henkilöt.

Avustuksia myönnetään tänä vuonna vieraslajeihin liittyvään toimintaan ja hankkeisiin. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi erilaiset vieraslajeihin liittyvät tempaukset tai tapahtumat, vieraslajien, kuten jättipalsamin ja lupiinin, torjunta sovitulta alueelta ja vieraslajitalkoot.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen sekä vaikuttavuuteen. Hankkeen toimenpiteiden tulee kohdentua yleisille alueille Tampereella. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin.

Avustusmenettelyssä noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita (kh 23.11.2009, päivitetty 25.11.2019, TRE:6394/00.01.01/2015).

Avustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy sivun alalaidasta. Hakemusten käsittelyn jouduttamiseksi hakijoita pyydetään täyttämään hakemuslomake huolella ja liittämään lomakkeessa mainitut liitteet tarpeellisin osin hakemukseen. Hakemusten käsittelyaika on 2-3 kk hakemusajan päättymisestä. Hakuajan jälkeen jätettäviä hakemuksia ei tutkita.

Avustusten jakamisesta päättää ympäristö- ja rakennusjaosto.

Hakemuslomake

Liitteet, jotka on toimitettava hakemuksen yhteydessä. Kohdat 1-3 eivät koske yksityishenkilöitä:

  1. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle, jolle avustusta haetaan
  2. viimeisin allekirjoitettu tilinpäätös, joka sisältää tuloslaskelman ja taseen liitetietoineen sekä toimintakertomuksen
  3. ilmoitus puheenjohtajasta, rahastonhoitajasta ja toiminnantarkastajista puhelinnumeroineen ja osoitteineen
  4. erillinen selvitys edellisen vuoden /viimeisen myönnetyn omaehtoisen ympäristötyön avustuksen käytöstä, ellei sitä ole toimitettu aiemmin.

Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ymparistonsuojeluavustukset.