Siirry sisältöön

Avustukset omaehtoiseen ympäristönsuojeluun

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö myöntää vuosittain avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojelutyöhön Avustusta voivat hakea yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Vuoden 2022 avustuksen hakuaika on 17.1.2022 – 9.2.2022.

Avustuksia myönnetään tänä vuonna pääasiassa vieraslajeihin liittyvään toimintaan ja hankkeisiin. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi erilaiset vieraslajeihin liittyvät tempaukset tai tapahtumat, vieraslajien, kuten jättipalsamin ja lupiinin, torjunta sovitulta alueelta ja vieraslajitalkoot.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen sekä vaikuttavuuteen. Hankkeen toimenpiteiden tulee kohdistua Tampereen kaupungin hallinnoimille yleisille alueille. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin. Avustusta ei myönnetä myöskään jättiputkien torjuntaan, sillä kaupunki torjuu ne itse hallinnoimiltaan alueilta.

Avustusmenettelyssä noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita (kh 23.11.2009, päivitetty 25.11.2019, TRE:6394/00.01.01/2015).

Avustusta haetaan e-lomakkeella, joka löytyy sivun alalaidasta. Hakemuksen voi täyttää myös pdf- lomakkeeseen. Hakemusten käsittelyn jouduttamiseksi hakijoita pyydetään täyttämään hakemuslomake huolella ja liittämään lomakkeessa mainitut liitteet tarpeellisin osin hakemukseen. Hakemusten käsittelyaika on 2-3 kk hakemusajan päättymisestä. Hakuajan jälkeen jätettäviä hakemuksia ei tutkita.

Hakemukset liitteineen tulee jättää 9.2.2022 klo 15.45 mennessä. Sähköinen hakulomake tallennetaan liitteineen sähköisessä järjestelmässä. Mikäli et käytä sähköistä hakulomaketta, toimita hakemus liitteineen osoitteeseen: Tampereen kaupunki, kirjaamo sähköposti [email protected] tai käyntiosoite Keskusvirastotalo, Aleksis Kiven katu 14 - 16 C tai postiosoite PL 487, 33101 Tampere

Avustusten jakamisesta päättää ympäristö- ja rakennusjaosto.

Hakemuslomake

Liitteet, jotka on toimitettava hakemuksen yhteydessä. Kohdat 1-3 eivät koske yksityishenkilöitä:

  1. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle, jolle avustusta haetaan
  2. viimeisin allekirjoitettu tilinpäätös, joka sisältää tuloslaskelman ja taseen liitetietoineen sekä toimintakertomuksen
  3. ilmoitus puheenjohtajasta, rahastonhoitajasta ja toiminnantarkastajista puhelinnumeroineen ja osoitteineen
  4. erillinen selvitys edellisen vuoden /viimeisen myönnetyn omaehtoisen ympäristötyön avustuksen käytöstä, ellei sitä ole toimitettu aiemmin.

Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Teija Ahonen
puhelin 041 730 4733
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ymparistonsuojeluavustukset.