Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Avustukset omaehtoiseen ympäristönsuojeluun

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö myöntää vuosittain avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojelutyöhön. Avustusta voivat hakea yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Vuoden 2018 avustushaku päättyi 9.3.

Avustuskohteina olevien hankkeiden tulee edistää ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa ja luonnon monimuotoisuutta tai lisätä ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä. Avustuksia suunnataan tänä vuonna erityisesti vieraslajien, kuten jättipalsamin tai lupiinin, poistoon liittyvään talkootoimintaan. Toimenpiteitä voivat olla myös esimerkiksi erilaiset tempaukset tai tapahtumat kuten roskien kerääminen sovitulta alueelta, ketotalkoot ketokasvillisuuden säilyttämiseksi, linnunpönttötalkoot, pyöräilyn edistäminen tai infoilta energiansäästämisestä.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen sekä vaikuttavuuteen. Lisäksi hankkeen toimenpiteiden tulee kohdentua Tampereelle. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin.

Avustusmenettelyssä noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita (kh 23.11.2009, päivitetty 6.11.2017, TRE:6394/00.01.01/2015).

Avustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy alempaa tältä sivulta, Hakemusten käsittelyn jouduttamiseksi hakijoita pyydetään täyttämään hakemuslomake huolella ja liittämään lomakkeessa mainitut liitteet tarpeellisin osin hakemukseen. Hakemusten käsittelyaika on 2-3 kk hakemusajan päättymisestä. Hakemusajan jälkeen jätettäviä hakemuksia ei tutkita.

Avustusten jakamisesta päättää ympäristö- ja rakennusjaosto.

Hakemuslomake

Liitteet, jotka on toimitettava hakemuksen yhteydessä. Kohdat 1-3 eivät koske yksityishenkilöitä:

  1. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle, jolle avustusta haetaan
  2. viimeisin allekirjoitettu tilinpäätös, joka sisältää tuloslaskelman ja taseen liitetietoineen sekä toimintakertomuksen
  3. ilmoitus puheenjohtajasta, rahastonhoitajasta ja toiminnantarkastajista puhelinnumeroineen ja osoitteineen
  4. erillinen selvitys edellisen vuoden /viimeisen myönnetyn omaehtoisen ympäristötyön avustuksen käytöstä, ellei sitä ole toimitettu aiemmin.

Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060
sähköposti [email protected]