Siirry sisältöön

Kenttä- ja ulkoliikuntaympäristöt 2015-2025

Kenttä- ja ulkoliikuntaympäristöt 2015–2025 -viherpalveluohjelma ohjaa uusien kenttien rakentamista, nykyisten kenttien kunnostamista sekä kenttäverkoston tehostamista. Tavoitteena on taata kuntalaisille tasapuoliset, laadukkaat ja turvalliset palvelut, siten että resurssit riittävät kenttien ylläpitoon. Ohjelma hyväksyttiin ohjeellisena kaupunginhallituksessa 13.6.2016, ja toimenpiteistä päätetään vuosittain talousarvioita laadittaessa.

Vuonna 2016 ulkokenttiä Tampereella oli kaikkiaan 328, joista puistokenttiä oli 173, koulukenttiä 66 sekä liikunta-alueiden peli- ja urheilukenttiä 89. Niiden koko ja päällyste vaihtelevat pienestä sorapintaisesta pallottelukentästä täysmittaiseen tekonurmipintaiseen jalkapallokenttään. Useat kentät ovat talvisin sääolosuhteiden salliessa jäädytettyjä (129 kenttää).

Kymmenen vuoden aikana kunnostetaan 108 kenttää ja pelikäytöstä poistetaan 46 kenttää. Säilytettäviä, 2000-luvulla kunnostettuja kenttiä on 159. Uusia kenttiä ohjelmassa esitetään yhdeksän, ja niitä tulisi Vuorekseen, Ojalaan, Hervantajärvelle, Niemenrantaan, Nurmeen, Sorilaan ja Kalkkuun.

Ulkokenttäohjelmassa on esitetty myös eri palloilulajien tavoitteet. Jalkapalloa varten esitetään yhtä tekonurmipintaista kenttää jokaiselle Tampereen seitsemälle suuralueelle (keskusta, luoteinen, lounainen, eteläinen kaakkoinen, koillinen, pohjoinen). Kaupin jalkapallo- ja pesäpallokenttien kunnostamiseksi on laadittu ideasuunnitelma vuonna 2015 Pesäpalloilulle esitetään yhtä kenttää esimerkiksi Koivistonkylään, myös rantalentopalloilulle pyritään löytämään uusia kenttiä. Uusia kaukaloita ei esitetä, mutta jokaiselle seitsemälle suuralueelle pyritään saamaan yksi tekojäärata, jotka korvaavat puistojen pikkukenttiä.