Siirry sisältöön

Tontin jakaminen

Tontin vuokralainen voi hakea kaupungin vuokratontin lohkomista. Lohkomalla tontin saa tuntuvaa taloudellista etua vuokraoikeuden myynnillä sekä alentuvalla tontin vuokralla.

Ensin on hyvä ottaa yhteyttä kaavoitukseen ja tarkistaa onko toivottu lohkominen mahdollinen kyseisellä tontilla. Lohkomisen ollessa mahdollinen, on otettava yhteys kiinteistötoimeen, jolta haetaan tontinomistajan suostumusta. Kun suostumus on saatu, tontin lohkominen toteutuu kuten omistustonteissakin, eli yleensä tarvitaan kaavamuutos, jotta muodostuvalle tontille saadaan tarpeeksi rakennusoikeutta rakentamista varten.

Kun kiinteistönmuodostus on tehty ja tontti on kiinteistörekisterissä, tehdään uudelle tontille uusi maanvuokrasopimus ja vanhaa päivitetään muuttuneilla tiedoilla. Uusi vuokrasopimus tehdään allekirjoitushetken mukaisilla ehdoilla ja vuokran määrillä. Uuden vuokrasopimuksen allekirjoittaa uudelle tontille tuleva rakentaja. Kun maanvuokrasopimus on allekirjoitettu ja valitusaika on ohi, voi uusi vuokralainen hakea tontille rakennuslupaa .