Siirry sisältöön

Ohjeita tontin saaneille

Tonttiarvonnan tuloksesta ja tonttien varaamisesta tehdään kiinteistöjohtajan päätös. Päätös lähetetään tonttiarvontaan osallistuneille asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai postitse.

Varausmaksu (800 euroa) laskutetaan noin kuukauden kuluessa päätöksestä. Tontista voi luopua kuluitta 7.12.2021 mennessä. Luopuminen on tehtävä kaikkien tontin saaneiden nimissä e-lomakkeella, joka löytyy tältä sivulta kohdassa tontista luopuminen .

Jatkuvassa haussa tontin saaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti tontin saamisesta hakemusten arvonnan jälkeen. Tonttien arvonnasta ja varaamisesta tehdään kiinteistöjohtajan päätös. Päätös lähetetään asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai postitse.

Varausmaksu (800 euroa) laskutetaan päätöksenteon jälkeen.


Tontin vuokraus

Pyynnöt vuokrauspäätöksen ja pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tekemiseksi hoidetaan alla olevalla e-lomakkeella. Lomake tulee lähettää viimeistään varausajan päättymispäivään mennessä, mielellään hyvissä ajoin ennen varausajan päättymistä.

Vuokrasopimus tehdään vain tontinsaaneiden nimiin. Osapuolia ei voi muuttaa, poistaa tai lisätä.

Mikäli pitkäaikainen vuokrasopimus alkaa varausajan voimassa ollessa, ei varausajalta perittyä varausmaksua tai osaakaan siitä hyvitetä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen alkaessa. Tontin vuokraa peritään pitkäaikaisen vuokrasopimuksen alkamisesta lähtien.

Keväästä 2020 lähtien uusien omakotitonttien maanvuokrasopimukset allekirjoitetaan sähköisesti Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannanpalvelussa. Vuokrasopimuksen sähköisestä allekirjoittamisesta on valmistunut Ulkoinen linkkiohjevideo

Huom! Ohjevideosta poiketen, Maanmittauslaitoksen kiirjaamiskulut tulee maksaa ennen asiakirjojen allekirjoittamista.

Lisäksi tietoa löytyy tontinhankkijan oppaasta:

Vuokrasopimusluonnos etukäteen tutustuttavaksi

Tontin osto

Pyynnöt tontin ostamiseksi tehdään alla olevalla lomakkeella. Tontin ostoa voi hakea ainoastaan, jos varattuna on myytäväksi ilmoitettu tontti. Lomake tulee lähettää viimeistään varausajan päättymispäivään mennessä, mielellään hyvissä ajoin ennen varusajan päättymistä.

Kauppakirja tehdään vain tontinsaaneiden nimiin. Osapuolia ei voi muuttaa, poistaa tai lisätä.

Mikäli tonttikauppa tehdään varausajan voimassa ollessa, ei varausajalta perittyä varausmaksua tai osaakaan siitä palauteta.

Tontista luopuminen

Tontista luopuminen tehdään alla olevalla e-lomakkeella. Lomake tulee lähettää viimeistään varausajan päättymispäivään mennessä. Varausajalta perittyä varausmaksua tai osaakaan siitä ei palauteta tontista luovuttaessa.

Tontista luopuminen varausaikana tai sitä ennen ei estä osallistumista seuraaviin tonttihakuihin.

Tontti-infomateriaalia

Rakennusvalvonta
sähköposti [email protected]
vaihde 03 565 611

Aiheeseen liittyvät linkit