Siirry sisältöön

Arkistopalvelut

Rakennusvalvonta arkistoi lupapäätöksen liitteineen, vahvistetut pääpiirustukset, toimitetut erityissuunnitelmat ja muut selvitykset, jotka ovat olleet tarpeen rakennustyön määräysten mukaisuuden toteamiseksi. Lisäksi arkistosta löytyvät rakennustyön valvontaan liittyvät asiakirjat kuten loppukatselmuspöytäkirjat.

Tapsa-myyntipalvelussa arkiston digitaalinen aineisto

Sähköinen rakennuslupa-asiakirjojen myyntipalvelu Tapsa on osoitteessa Ulkoinen linkkitapsa.tampere.fi . Digitaalinen aineisto koostuu pääpiirustuksista eli arkkitehtipiirustuksista, selvityksistä sekä päätös- ja loppukatselmusasiakirjoista. Tapsan etusivun tiedotteista löytyy viimeisin aineiston kattavuustieto.

Arkiston asiakaspalvelu Tampereen palvelupisteessä

Tampereen palvelupiste palvelee arkiston asiakkaita arkisin maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.30.

Asiakirjojen tilaus arkistosta

Arkiston asiakirjat toimitetaan katseltavaksi palvelupisteelle ainoastaan pyynnöstä.

Asiakirjoja koskeva asiakirjapyyntö tulee tehdä verkossa siihen tarkoitetulla sähköisellä varauslomakkeella.

HUOM! Arkiston henkilökunta ei valitse eikä tulkitse asiakirjoja. Asiakkaan tulee varata mukaansa asiantuntija asiakirjojen valitsemista ja tulkintaa varten.

Asiakirjapyynnön käsittelyaika on normaalisti 10 arkipäivää. Laajemman aineiston kohdalla asiakirjojen esille tuominen vaatii kuitenkin enemmän aikaa.

Varattu aineisto pidetään esillä palvelupisteessä 2 viikon ajan siitä päivästä alkaen, kun asiakirjojen esille tuomisesta on ilmoitettu asiakkaalle. Ilmoitus rakennusvalvonnan arkistosta tulee ensisijassa sähköpostilla. Puhelut ja tekstiviestit rakennusvalvonnan arkistosta tulevat tuntemattomasta numerosta.

Osa arkistoiduista pääpiirustuksista on digitaalisessa muodossa, osa on mikrofilmikortteina. Rakenne- ja LVI-suunnitelmat ovat ainoastaan paperisina asiakirjoina.

Aineistoista saa kopioita joko suoraan paikan päällä tai kopiolaitoksen kautta. Suuremmat kopiomäärät tilataan kopiolaitokselta. Digitaalista aineistoa pääsee ostamaan Tapsa-myyntipalvelun kautta. Digitaalista aineistoa pääsee myös katselemaan ja tulostamaan arkiston asiakaspäätteiltä Tampereen palvelupisteessä. Tulosteista, kopioista ja sähköisessä aineistosta peritään hinnaston mukainen maksu.

Yhteystiedot

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Rakennusvalvonnan arkiston asiakaspalvelu Tampereen palvelupisteessä on avoinna ma - pe klo 9 - 15.30.