Siirry sisältöön

Linnainmaan korttelikilpailu

Tampereen kaupungin kiinteistötoimi ja maankäytön suunnittelu järjestivät 25.6.2015 - 14.10.2015 avoimen korttelikilpailun Linnainmaan uudelle asuinalueelle. Kilpailun kohteena oli Linnainmaan asemakaavaluonnoksen nro 8559 aloituskortteli 5727. Tarkoituksena oli löytää työryhmiä, jotka pystyvät kilpailukorttelin laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen ja joiden kanssa kaupunki jatkaa asemakaavaluonnoksen kehittämistä asemakaavaehdotukseksi.

Kilpailun tulokset julkistettiin 16.11.2015. Tuomaristo katsoi, että vaikka kilpailun yleinen taso on hyvä, mikään ehdotuksista sellaisenaan ei vastaa kaikkia asetettuja tavoitteita.

Parhaaksi arvioitiin ehdotus "Elonkorjuulla". Ehdotus vastaa parhaiten kilpailun tavoitteisiin kaupunkimaisen pientalorakentamisen osalta ja ehdotus on taitavasti laadittu. Ratkaisu vaikuttaa toteuttamiskelpoiselta ja kohtuuhintaiselta.

Toiseksi parhaaksi arvioitiin ehdotus "Lili Linné". Ehdotus kehittelee kiinnostavasti kaupunkimaisen pientaloasumisen talotyypistöä ja sopii mittakaavaltaan hyvin kilpailualueelle.

Tuomaristo päätti antaa kunniamaininnat ehdotuksille "Downton" ja "Harjakaiset".

Palaute kilpailusta

Pyydämme teiltä palautetta Linnainmaan korttelikilpailusta. Vastaukset kerätään anonyymisti ja niitä käytetään tulevien kilpailujen kehittämiseen. Kysely on avoinna 10.12.2015 saakka.

Kilpailuehdotukset

Voittaja

Toinen sija

Kunniamaininnat

Muut kilpailuehdotukset

Ohjelma-asiakirjat

Asemakaavaluonnoksesta 8559 saatuja mielipiteitä ja vastineita niihin