Siirry sisältöön

Särkänniemen alue

Vetovoimaa ja elämyksiä Näsijärven rannalla

Särkänniemen alue on kokonaisuus, joka kattaa Särkänniemen huvipuiston lisäksi Onkiniemen entisen tehdasalueen, Mustanlahden sataman, Kortelahden, rantaväylän tiealueen ja Näsijärven sillan. Kokonaisuuden kehittäminen liittää Särkänniemen alueen Tampereen keskustaan ja sitä ympäröiviin alueisiin kuten Ranta-Tampellaan ja Santalahden rantapuistoon.

Särkänniemen alue on jo nyt kiinnostava yhdistelmä matkailua, asumista, kulttuuria, tapahtumia - Tampereen historiaa unohtamatta. Tavoitteena on vahvistaa alueen mielenkiintoa lisäämällä erilaisia toimintoja ja aktiviteetteja sekä mahdollisuuksia nauttia eri tavoilla Näsijärven rantamaisemista ja historiallisista kohteista. Uudet oleskelu- ja viheralueet tekevät ympäristöstä kutsuvan. Rantareitit, suunnitteilla oleva raitiotie ja viihtyisämmät kävelyn ja pyöräilyn yhteydet keskustaan edistävät alueen saavutettavuutta. Kokonaisuutena Särkänniemen alueesta tulee elämyksellinen asuinympäristö, vapaa-ajanviettopaikka ja matkailukohde.

Särkänniemen alue on osa Tampereen keskustan kehittämisen kokonaisuutta, jota toteuttaa Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma. Kokonaisuutta tehdään yhdessä Tampereen Särkänniemi Oy:n kanssa.

Särkänniemen alueen yleissuunnitelma

Särkänniemen alueen yleissuunnitelman aluerajaus, kuva © 2012 BLOM

Särkänniemen alueen yleissuunnitelma valmistui 2016. Yleissuunnitelma laadittiin yhteistyössä Särkänniemen alueen toimijoiden, käyttäjien ja lähialueiden asukkaiden kanssa. Suunnittelussa hyödynnettiin myös keskustan yleiskaavatyön yhteydessä vuonna 2013 kaupunkilaisilta kyselyillä kerättyjä näkemyksiä alueen kehittämistarpeista.

Asemakaavoitus

Osana koko Särkänniemen alueen kehittämistä on käynnistetty asemakaavamuutos.

Ajankohtaista


Yhteystiedot

Lisätietoja Särkänniemen alueen kehittämisestä:
Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

Viihtyisää ja elävää kaupunkia toteuttaa Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma