Siirry sisältöön

Amuri

Amuri sijaitsee ydinkeskustan tuntumassa, rakentuvan raitiotielinjan vaikutuspiirissä ja Särkänniemen huvipuiston läheisyydessä. Sen sijainti yhdistää useita Tampereen keskustan tärkeitä alueita ja kohteita. Amurissa sijaitsevat muun muassa pääkirjasto Metso, Tampereen taidemuseo, työläismuseokortteli ja Pyynikin uimahalli. Amurin aluetta kehitetään entistä houkuttelevammaksi ja monipuolisemmaksi kaupunginosaksi, jolloin alueen asukkaiden määrä ja palveluiden elinvoima lisääntyy.

Amurin yleissuunnitelma

Amurin yleissuunnitelma valmistui toukokuussa 2019. Yleissuunnitelma koskee Amurin alueen maankäytön ja liikenteen suunnittelua.

Amuri on suhteellisen harvaan asuttu alue. Yleissuunnitelmassa tarkastellaan niin kutsutun vanhan Amurin täydennysrakentamista. Yleissuunnitelmassa sitä kehitetään viihtyisänä ja laadukkaana keskustan kaupunginosana huomioiden myös historialliset arvot sekä alueen vehreys.

Yleissuunnitelmassa suositetun vaihtoehdon pohjana ovat työkalut Amurin täydennysrakentamiseen, kolmen alustavan vaihtoehdon kuvaus sekä asukkaiden, taloyhtiöiden ja rakentajien näkemykset. Taloyhtiöiden suunnittelun tueksi on tehty kustannustarkastelu, joka sisältää laskurin hankkeiden taloustarkastelua varten. Täydennysrakentamista voidaan tehdä taloyhtiöiden ehdoilla edellyttäen alueen taloyhtiöiden aloitteellisuutta ja tarkempaa asemakaavoitusta.

Täydennysrakentaminen tuo taloyhtiöille mahdollisuuksia rahoittaa tulevia peruskorjaushankkeitaan. Lisäksi kaupunginosan täydentäminen parantaa alueen houkuttelevuutta ja tukee alueen palvelutarjontaa.

Amuri on määritelty myös yhdeksi keskustan korkean rakentamisen alueeksi (Korkean rakentamisen selvitys Tampereen keskusta-alueella 2012).

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja Amurin kehittämisestä
Hankekehityspäällikkö
Mikko Siitonen
puhelin +358 417303249
sähköposti [email protected]