Siirry sisältöön

Läntinen keskusta

Tampereen läntinen keskusta on runsas työpaikkojen, palveluiden, kulttuurin ja asumisen alue. Kaupungin tiivistyessä ja uuden raitiotien lisätessä keskustan saavutettavuutta, on läntisen keskustan eteenpäin vieminen tärkeää. Läntisen keskustan kehittäminen edesauttaa tasapainottamaan keskustan rakenteita kokonaisuutena. Se mahdollistaa täydennysrakentamista, viherverkkoyhteyksien parantamista, liikkumisen sujuvuutta ja liike-elämän mahdollisuuksien kasvattamista.

Läntinen keskusta on osa Tampereen keskustan kehittämisen kokonaisuutta, jota toteuttaa Viiden tähden keskusta kehitysohjelma.

Läntisen keskustan visiotyö

Läntisen keskustan visiotyö käynnistettiin helmikuussa 2020. Visiotyöllä selvitetään Tampereen keskustassa tapahtuvia kaupunki-, liikenne- ja toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia läntiseen ydinkeskustaan. Visiotyössä tunnistetaan läntisen keskustan vahvuuksia ja muutostarpeita.

Läntisen keskustan visiotyö etenee yhteistyötapaamisten muodossa. Syksyllä 2020 järjestettävällä yhteissuunnitteluviikolla mukaan pääsevät kaikki asiasta kiinnostuneet: kaupunkilaiset, yhdistykset ja muut sidosryhmät. Visiotyö valmistuu vuoden loppuun mennessä. Lopputuotoksena saadaan julkinen raportti.

Visiotyö on yhteishanke, jossa ovat mukana D-Kulma Oy, eQ Kiinteistörahastot, Finnpark Oy, Lahtiset Yhtymä, Metsä Board, Pirkanmaan Osuuskauppa, Sponda Oyj, Särkänniemi Oy, Tampereen Palvelukiinteistöt Oy, Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Varma / Finlaysonin alue sekä Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta ja Raitiotie -kehitysohjelmat.

Kuva: VisitTampere/Laura Vanzo

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja läntisen keskustan kehittämisestä ja visiotyöstä:
Hankekehityspäällikkö
Mikko Siitonen
puhelin +358 417303249
sähköposti [email protected]

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]