Siirry sisältöön

Väliaikainen Hiedanranta

Väliaikainen Hiedanranta on kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen paikka kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria. Lielahden vanha teollisuusalue on nyt avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle.

Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa tapahtumia. Väliaikainen Hiedanranta on osa kaupunginosan kehittämistä ja yksi kehitysohjelman kolmesta osa-alueesta.

Vuosittain alueella vierailee kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kävijöitä palvelevat entiselle tehdasalueelle syntyneet uudet yritykset.

Väliaikasen Hiedanrannan käskirja

Väliaikaisen Hiedanrannan käsikirja esittelee alueen omaehtoista toimintaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Se on opas matkalle tulevaisuuden kaupunginosaant. Käsikirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi niitä asioita, joita kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen Hiedanrannassa on synnyttänyt. Samalla käsikirja myös esittelee Hiedanrannan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Väliaikaisesta Hiedanrannasta muuntautuvaan Hiedanrantaan

Käsikirjassa ehdotetaan, että nimestä Väliaikainen Hiedanranta siirryttäisiin muuntautuvaan Hiedanrantaan. Käsikirjassa myös kerrotaan kolmesta painopisteestä, joiden avulla muuntautuvan Hiedanrannan toimintaa voisi suunnata. Painopisteet pohjautuvat Hiedanrannassa jo olevaan potentiaaliin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Painopisteet ovat:

1) Uuden työn mahdollisuuksien luominen ja kokeilu.
2) Kokemuksien, tapahtumien ja kaupunkiympäristön yhteistuottaminen.
3) Kestävyyden ja uudistumiskyvyn edistäminen.


Hiedanrannan tapahtumatoimintaa koordinoi Tampereen kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 040 801 2723
sähköposti [email protected]