Siirry sisältöön

Hakametsä - tilaa uusille legendoille

Tällä tontilla on ennenkin ajateltu isosti: Hakametsän halli aloitti taipaleensa järjestämällä jääkiekon MM-kisat vuonna 1965. Kun vuoden 2022 MM-kisoihin valmistuva monitoimiareena tarjoaa puitteet pääsarjan jääkiekolle, Hakametsän tarinassa alkaa uusi luku. Hakametsä tarjoaa tilaa uusille legendoille.

Ajankohtaista

Hakametsän urheilualueen uudistamista varten tehtävä asemakaavan muutostyö on alkanut. Tavoitteista, hankkeen kulusta ja suunnitellusta vuorovaikutuksesta kertova osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ja siitä voi antaa palautetta 17.10.2019 saakka.

Tavoitteet

Mitä?

Tavoitteena on toteuttaa Hakametsän alueelle liikunnan, urheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, tutkimus- ja kehitystyölle kuin yhteistyökumppaneille.

Miksi?

Hakametsän kehittämisen lähtökohtana on Tampereen kannen uuden areenan valmistuminen kaudelle 2021–2022, jolloin Tappara ja Ilves siirtyvät pelaamaan liigaottelunsa areenalle.

Miten?

Nyt on käynnissä suunnitteluvaihe. Työryhmä on kartoittanut alueella toimivien seurojen ja muiden sidosryhmien toiveita ja näkemyksiä. Syksyllä 2019 käynnistyy kilpailu alueen konseptin kehittämiseksi ja toteutuskumppanin löytämiseksi. Samalla käynnistyy kaavoitusprosessi.

Missä?

Legendaarinen Hakametsän alue on tuttu monelle. Nyt käynnistyvän konsepti- ja toteutuskilpailun kohteena on Hakametsän nykyinen tontti kokonaisuudessaan. Alue muuttuu entistäkin helpommin saavutettavaksi, kun raitiotie otetaan käyttöön vuonna 2021.

Visio

Hakametsän kehityspotentiaalia pohdittiin yhteistyössä seurojen, huippu-urheilutoimijoiden, kaupungin ja kaupallisten liikuntapalveluiden, suunnittelijoiden sekä muiden toimintaan liittyvien sidosryhmien kanssa. Yhteistyössä luotiin Hakametsälle visio WINWIN2020.

Työryhmien ehdotukset ja näkökulmat kulkevat mukana läpi hankkeen.

Aikataulu

Miten hanke etenee -aikajana

2018
Hakametsän kehitystyö aloitetaan

2018 – 2020
Hakametsän alueen kehittämistä ohjaavan työryhmän työskentely

2019
Alueen suunnittelu yhdessä sidosryhmien kanssa etenee. Kilpailu alueen konseptin kehittämiseksi ja toteutuskumppanin löytämiseksi käynnistyy.

2020
Kaavoitus

2021 -
Rakentaminen aloitetaan

2022 –
Toiminnan aloittaminen

Kaavoitus

Kaava-aineistot

Asemakaavan muutokseen liittyvät kaava-aineistot löytyvät aineistosivulta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on parhaillaan nähtävillä ja sitä voi kommentoida 17.10.2019 saakka.

Aiemmat suunnitteluvaiheet

Yhteystiedot

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, Kehitysohjelmat
Projektipäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonas


Kaavoitusta koskevat lisätiedot
Kaavoitusarkkitehti
Raija Mikkola
puhelin 040 806 3019
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on
www.tampere.fi/hakametsa