Siirry sisältöön

Hakametsä - tilaa uusille legendoille

Tällä tontilla on ennenkin ajateltu isosti: Hakametsän halli aloitti taipaleensa järjestämällä jääkiekon MM-kisat vuonna 1965. Kun vuoden 2022 MM-kisoihin valmistuva monitoimiareena tarjoaa puitteet pääsarjan jääkiekolle, Hakametsän tarinassa alkaa uusi luku. Koko Hakametsän alueelle toteutetaan monipuolinen urheilun ja liikunnan kampus. Hakametsä tarjoaa tilaa uusille legendoille.

Hakametsä Sport Campusta viedään eteenpäin uuden konseptin mukaisesti. Voittajakonsepti julkaistiin 25.2.2021. Katso kuvat ja video Hakametsä Sport Campuksesta kilpailun sivulta


Tavoitteet

Mitä?

Tavoitteena on toteuttaa Hakametsän alueelle liikunnan, urheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, tutkimus- ja kehitystyölle kuin yhteistyökumppaneille.

Miksi?

Hakametsän kehittämisen lähtökohtana on Tampereen kannen uuden areenan valmistuminen kaudelle 2021–2022, jolloin Tappara ja Ilves siirtyvät pelaamaan liigaottelunsa areenalle.

Miten?

Nyt on käynnissä suunnitteluvaihe. Työryhmä on kartoittanut alueella toimivien seurojen ja muiden sidosryhmien toiveita ja näkemyksiä. Kesäkuusta marraskuuhun 2020 oli käynnissä konsepti- ja toteutuskilpailu. Samalla alueen kaavoitus etenee.

Missä?

Legendaarinen Hakametsän alue sijaitsee noin 3 kilometriä Tampereen keskustasta. Järjestetyn konsepti- ja toteutuskilpailun kohteena oli Hakametsän nykyinen kaava-alue kokonaisuudessaan. Alue muuttuu entistäkin helpommin saavutettavaksi, kun raitiotie otetaan käyttöön elokuussa 2021.

Aikataulu

2018
Hakametsän kehitystyö aloitetaan

2018 – 2020
Hakametsän alueen kehittämistä ohjaavan työryhmän työskentely

2019
Alueen suunnittelu yhdessä sidosryhmien kanssa etenee ja asemakaavan muutostyö alkaa

2020
Kaavoitus. Kilpailu alueen konseptin kehittämiseksi ja toteutuskumppanin löytämiseksi

2021
Kaavoitus ja jatkosuunnittelu toteuttajakumppanin kanssa

2023
Rakentamisen tavoitteellinen aloittaminen

Yhteystiedot

Lisätietoja Hakametsän alueen kehittämisestä
Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonas


Suunnittelija
Oona Haimi
puhelin 044 4811 544
sähköposti [email protected]


Lisätietoja alueen kaavoituksesta
Projektiarkkitehti
Raija Mikkola
puhelin 040 806 3019
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on
www.tampere.fi/hakametsa