Siirry sisältöön

Hakametsä - tilaa uusille legendoille

Tällä tontilla on ennenkin ajateltu isosti: Hakametsän halli aloitti taipaleensa järjestämällä jääkiekon MM-kisat vuonna 1965. Kun vuoden 2022 MM-kisoihin valmistuva monitoimiareena tarjoaa puitteet pääsarjan jääkiekolle, Hakametsän tarinassa alkaa uusi luku. Hakametsä tarjoaa tilaa uusille legendoille.

Tavoitteet

Mitä?

Tavoitteena on toteuttaa Hakametsän alueelle liikunnan, urheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, tutkimus- ja kehitystyölle kuin yhteistyökumppaneille.

Miksi?

Hakametsän kehittämisen lähtökohtana on Tampereen kannen uuden areenan valmistuminen kaudelle 2021–2022, jolloin Tappara ja Ilves siirtyvät pelaamaan liigaottelunsa areenalle.

Milloin?

Suunnitteluvaihe on käynnissä. Vuoden 2019 aikana selvitämme alueella toimivien seurojen ja muiden sidosryhmien toiveita ja näkemyksiä, lisäksi käynnistämme kaavoitusprosessin.

Missä?

Legendaarinen Hakametsän alue on tuttu monelle. Toimiva sijainti muuttuu entistäkin helpommin saavutettavaksi, kun raitiotie otetaan käyttöön 2021.

Visio

Hakametsän kehityspotentiaalia pohdittiin yhteistyössä seurojen, huippu-urheilutoimijoiden, kaupungin ja kaupallisten liikuntapalveluiden, suunnittelijoiden sekä muiden toimintaan liittyvien sidosryhmien kanssa. Yhteistyössä luotiin Hakametsälle visio WINWIN2020.

Työryhmien ehdotukset ja näkökulmat kulkevat mukana läpi hankkeen.

Aikataulu

Miten hanke etenee -aikajana

2018
Hakametsän kehitystyö aloitetaan

2018 – 2020
Hakametsän alueen kehittämistä ohjaavan työryhmän työskentely

2019
Alueen suunnittelu yhdessä sidosryhmien kanssa käynnistyy ja etenee

2020
Kaavoitus

2021 -
Rakentaminen aloitetaan

2022 –
Toiminnan aloittaminen

Yhteystiedot

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, Kehitysohjelmat
Projektipäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonas


Tämän sivun lyhytosoite on
www.tampere.fi/hakametsa