Siirry sisältöön

Ilmoituslomakkeet

Ympäristöterveydenhuollon sähköinen ilmoitusjärjestelmä ILPPA

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuolto ottaa käyttöön valtakunnallisen ILPPA-järjestelmän elintarvike- ja terveydensuojelulain mukaisten ilmoitusten tekemiseen 14.5.2020 alkaen. Tampere on mukana järjestelmän pilotoinnissa yhdessä Porvoon ja Helsingin kanssa. Syksyllä 2020 järjestelmä tulee käyttöön valtakunnallisesti.

ILPASSA voit ilmoittaa terveydensuojelulain mukaisesta toiminnan aloittamisesta, toimijan vaihdoksesta, toiminnan olennaisesta muuttamisesta sekä toiminnan ja toimipaikan lopettamisesta. Tiedot menevät viranomaisen käsiteltäväksi sähköisesti. Tupakkalain mukaiset hakemukset tehdään edelleen Valviran ylläpitämän sähköisen järjestelmän kautta.

Ennen ilmoituksen tekemistä tarvitaan Suomi.fi -valtuutus yritykseen, jolle ilmoitus halutaan tehdä.

Sähköisen ilmoitusjärjestelmä ILPPAAN pääsee linkistä:Ulkoinen linkkiilppa.fi
Ilmoituksen voi lähettää edelleen Tampereen terveydensuojeluun myös paperisena ja sähköpostilla.

Alta löytyvät terveydensuojeluun liittyvät ilmoituslomakkeet. Terveydensuojelulaissa on määrätty, mistä toiminnoista, laitoksista ja huoneistoista on tehtävä ilmoitus tai hakemus terveydensuojeluviranomaiselle. Lisätietoa löytyy sivulta Ilmoitusta edellyttävät tilat ja toiminnat. Jo tilojen suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä ympäristöterveysyksikköön.

Kun perustat aivan uudet tilat tai muutat olennaisesti vanhoja, valitse ilmoituslomake, joka koskee kyseisiä tiloja tai toimintoja. Lomakkeet palautetaan ympäristöterveysyksikköön sähköpostitse tai postitse:

Ympäristöterveys
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400, Palvelupiste Frenckell
faksi 03 5656 5665
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Alla terveydensuojelulain mukaiset ilmoituslomakkeet pdf- ja word-muodossa kohteittain sekä asunnostarkastuspyyntölomake.

Asunnontarkastuspyyntö

Palvelupiste Frenckell
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma–pe klo 9 - 16.