Siirry sisältöön

Ilmoituslomakkeet

Ympäristöterveydenhuollon sähköinen ilmoituspalvelu ilppa

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollossa on käytössä valtakunnallinen sähköinen ilppa-ilmoituspalvelu elintarvike- ja terveydensuojelulain mukaisten ilmoitusten tekemiseen.

Ilpassa voit ilmoittaa terveydensuojelulain mukaisesta toiminnan aloittamisesta, toimijan vaihdoksesta, toiminnan olennaisesta muuttamisesta sekä toiminnan ja toimipaikan lopettamisesta. Tiedot menevät viranomaisen käsiteltäväksi sähköisesti. Tupakkalain mukaiset hakemukset tehdään edelleen Valviran ylläpitämän sähköisen järjestelmän kautta.

Ennen ilmoituksen tekemistä tarvitaan Suomi.fi -valtuutus yritykseen, jolle ilmoitus halutaan tehdä.

Ilppaan pääsee linkistä:Ulkoinen linkkiilppa.fi
Lisätietoa ja ohjeita:

Ilmoituksen voi lähettää edelleen Tampereen terveydensuojeluun myös paperisena ja sähköpostilla.

Alta löytyvät terveydensuojeluun liittyvät ilmoituslomakkeet. Terveydensuojelulaissa on määrätty, mistä toiminnoista, laitoksista ja huoneistoista on tehtävä ilmoitus tai hakemus terveydensuojeluviranomaiselle. Lisätietoa löytyy sivulta Ilmoitusta edellyttävät tilat ja toiminnat. Jo tilojen suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä ympäristöterveysyksikköön.

Kun perustat aivan uudet tilat tai muutat olennaisesti vanhoja, valitse ilmoituslomake, joka koskee kyseisiä tiloja tai toimintoja. Lomakkeet palautetaan ympäristöterveysyksikköön sähköpostitse tai postitse:

Ympäristöterveys
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168 , Tampereen palvelupiste
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Alla terveydensuojelulain mukaiset ilmoituslomakkeet pdf- ja word-muodossa kohteittain sekä asunnostarkastuspyyntölomake.

Asunnontarkastuspyyntö

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16