Siirry sisältöön

Eläinsuojelu

Eläinsuojelulain ja -asetuksen tavoitteena on parhaalla mahdollisella tavalla suojella eläimiä kärsimyksisltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä ja otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet. Sairas tai vahingoittunut eläin tarvitsee viipymättä asianmukaista hoitoa.

Viranomaistehtäviä hoitava eläinlääkäri tekee eläinsuojelutarkastuksia kodeissa ja eläinsuojissa ilmoitusten perusteella. Lisäksi tehdään tarkastuksia mm. eläinkaupoissa ja isoilla talleilla. EU:n eläinsuojelutarkastuksia tehdään maatiloilla, jotka osuvat EU:n arvonnoissa.

Eläinsuojeluilmoitus

Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti tai sen hoitoa laiminlyödään, ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin tai vapaaehtoiseen eläinsuojeluvalvojaan. He myös neuvovat ja opastavat eläinsuojeluasioissa.

Alla olevalla e-lomakkeella pääset tekemään eläinsuojeluilmoituksen, kun kyseessä oleva eläin/eläimet on Tampereen, Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Oriveden, Pälkäneen, Urjalan tai Valkeakosken alueella.

Tampereen, Oriveden, Juupajoen, Kangasalan, Pälkäneen, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan alueen valvontaeläinlääkäreiden yhteystiedot löytyvät Eläinlääkintähuolto-sivulta.

Viranomaisten apuna toimii Suomen eläinsuojelun (SEYn) vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvojia.

Tiedotteet

Avustukset eläinsuojelutyöhön

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain avustuksia eläinsuojelutyöhön. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta voi myöntää sen yhden tai useamman Tampereella käytännön eläinsuojelutyötä tekevän yhdistyksen tukemiseksi. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti toiminta eläinten sijoittamiseksi tilapäisesti tai pysyvästi uuteen kotiin.

Toiminta-avustukset ovat haettavissa kerran vuodessa tammikuussa. Lisätietoa avustusten hausta ja löytyy toiminta-avustukset-sivulta .

Tietosuoja

Tietosuojaselosteet ja lisätietoa: Tietosuoja

Aiheeseen liittyviä linkkejä