Kaksi pientä koululaista istuu selät vastakkain koulun oven edessä rappusilla.

Syksy lähestyy: Koulut alkavat, joukkoliikenne siirtyy talviaikatauluihin, ilmoittautumiset harrastuksiin käynnistyvät

Elokuussa kannattaa kääntää katse kohti pian alkavaa syksyä. Elokuun alkupuolella monella lomanvietto vaihtuu töihin, opiskeluun ja aktiivisempaan harrastamisen aikaan. Koulut alkavat, ja samoin käynnistyvät erilaisiin harrastusryhmiin ilmoittautumiset. Nysse-joukkoliikenteessä siirrytään talvikauden aikatauluihin ja palvelutarjontaan. Monien palvelujen kesäajan supistukset päättyvät.

Tälle sivulle on koottu linkkejä alkavan syyskauden ajankohtaisiin asioihin:

Joukkoliikenne

Nyssen talvikausi alkaa maanantaina 8.8.2022. Linjastoon on tehty joitakin reittimuutoksia ja palvelutarjonta on tarkistettu.

Talven liikennöintikausi alkaa 8.8.2022

Perusopetuksen alkaminen

Tampereen kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat lukukautensa keskiviikkona 10.8.2022, samoin esiopetus.

Koulut alkavat Tampereella keskiviikkona 10.8.2022

Toisen asteen koulutuksen alkaminen

Nuorten lukiokoulutuksen opinnot alkavat 10.8. Aloituskellonajan voi tarkistaa oman lukion sivuilta tai Wilmasta.

Lukioiden  yhteystiedot

Lukioiden työ- ja loma-ajat

Tredun uusien opiskelijoiden opinnot alkavat 3.8.2022. Aloituskellonajan löydät opiskelijavalintakirjeestä sekä Wilmasta. Jatkavien opiskelijoiden opinnot jatkuvat 8.8.2022. 

Tredun lukuvuoden aloitus

Työväenopiston syksyn kurssit

Tampereen seudun työväenopiston kursseille ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä verkossa, puhelin-ilmoittautuminen alkaa torstaina 11.8. klo 12. Tutustu syksyn tarjontaan verkossa tai tamperelais- ja ylöjärveläiskoteihin jaetusta esitteestä ja ilmoittaudu mukaan!

Netti-ilmoittautuminen kursseille on alkanut

Syksyn ohjatut liikuntaryhmät

Liikuntapalvelujen syksyn ohjatun liikunnan kursseille ilmoittaudutaan maanantaina 8.8. klo 9.00 alkaen, jolloin valittavana on useita vauvauintiryhmiä, uimakoulujen ensimmäisen jakson kursseja sekä työikäisten liikuntaryhmiä. Tiistaina 9.8. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan. Syyskaudella on tarjolla myös lapsiperheille ja nuorille omia, maksuttomia liikuntaryhmiä. 

Jos sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse. Tarjolla olevia liikuntaryhmiä voi selata sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä tai Liikkuva Tampere -esitteestä.

Liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan syksyn haku on 8. - 9.8.2022

Koululaisten harrastustoiminta

Tampereen perusopetuksen oppilaina olevien lasten ja nuorten ilmoittautuminen Lupa harrastaa- ja Lupa treenata -ryhmiin käynnistyy maanantaina 8.8.

Lupa liikkua Lupa harrastaa -toiminta

Lapsiperheiden kulttuurikurssit

Syksyn aikana järjestetään pienten lasten perheille eri taiteenlajeissa kulttuurikursseja. Niihin ilmoittaudutaan keskiviikkona 17.8. klo 9 alkaen ja keskiviikkona 28.9. klo 9 alkaen.

Kulttuurikurssit lapsiperheille

Päivitetty 5.8.2022