Kaki ihmistä istuu lepotuoleilla Ranta-Tampellan puistossa.

Kesämuistio

Kesä on saapunut Tampereelle! Kesäkausi tuo muutoksia palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Katso myös vinkkejä valoisien kesäpäivien viettoon.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kesällä Lielahden ja Kaukajärven terveysasemat ovat kiinni 24.6.–31.7.2022 ja Kämmenniemen terveysasema 4.7.–31.7.2022. Kaikki muut Tampereen kaupungin omat terveysasemat, myös Oriveden terveyskeskus, sekä ostopalveluasemat ovat auki koko kesän ajan.

Terveyspalvelujen neuvonta antaa neuvoja ja opastaa joka päivä klo 7–22 läpi kesän: puhelin 03 5657 0023. Voit ottaa yhteyttä myös chatin kautta saadaksesi yleisluonteisia neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa.

Sosiaalipalvelujen neuvonta on avoinna koko kesän. Puhelinneuvonta numerossa 03 5657 0200 palvelee ma, ke–pe klo 9–15 ja ti klo 9–17.30. Tarvittaessa voidaan varata aika sosiaaliohjaajalle tai sosiaalityöntekijälle.

Joukkoliikenne ja liikkuminen kesällä

Nyssen kesäkaudella liikennöidään 6.6.–7.8.2022.

Kesällä kannattaa kokeilla myös pyöräilyä. Kaupunkipyörällä kulkeminen on hyvä tapa tutustua kaupunkiin. Katso tarkemmat tiedot Nyssen sivuilta. 

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) palvelee puhelimitse 03 5656 4700 ma–pe klo 9–16. 

Vikailmoitukset ja kaupungin yhteystiedot

Voit tehdä vikailmoitukset katujen, puistojen tai uimarantojen kunnossapitoon kaupungin verkkosivuilla. Vedenjakeluun ja viemäröintiin liittyvät ongelmat voi ilmoittaa Tampereen Vedelle ja sähkön vikailmoitukset Tampereen Sähkölaitokselle.

Kirjastot

Kaikkien Tampereen kirjastojen aukiolot ja tapahtumat voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.

Kesällä kannattaa myös käydä testaamassa kirjaston uusia harrastustiloja Soundia ja Visiota tai vaikka lainata urheiluvälineitä omaan puistojumppaan.

Torit ja Kesäkeidas

Keskustorilla sijaitsee kesällä Kesäkeidas, joka on auki:

  • ma–to klo 11–22
  • pe–la klo 11–24
  • su klo 11–22

Tammelantorilla on tänä kesänä 4.5. alkaen iltatori joka keskiviikko klo 18 asti. Tori on auki:

  • ma–pe klo 6–18
  • la klo 6–16

Laukontori on auki:

  • ma–pe klo 6–20
  • la klo 6–18

Hervannan tori on auki:

  • ti ja pe klo 8–16

Kulttuuri ja museot

Tampereella on monia museoita ja taidekeskuksia, joissa voi viettää myös sateisemmat kesäpäivät. Katso paikkojen kesätoiminta heidän omilta sivuiltansa.

Kulttuurista voi nauttia myös ulkona Finlaysonin alueella ja Tampereen kulttuuriraiteilla.

Ulkoilu ja retkeily

Tampereella ja lähiseudulla on lukuisia puistoja ja ulkoilu- ja retkeilymaastoja, joihin pääsee viettämään kesää luonnon helmassa lyhyellä kuntoilureitillä tai vähän pidemmälläkin vaelluksella. Kintulammen luonnonsuojelu- ja retkeilyalue tarjoaa pitkospuureittejä ja laavuja nuotiopaikkoineen. Lyhyemmille patikoinneille tarjolla on myös luontopolkuja. Katso ulkoilureitit, retkeilyohjeet sekä ohjeet vesillä liikkumiseen, kalastukseen ja ravustukseen.

Uimarannat ja -hallit

Tampereella on yli 30 uimarantaa polskittavaksi. Kaupungin uimarantojen vesien lämpötilat ja levätilanteen voi tarkistaa verkosta liikuntapaikkojen tiedotuspalvelusta. Tampereelta löytyy myös maauimala Kalevan uintikeskuksen kyljestä.

Pääset kesällä uimaan myös kaupungin uimahalleihin. Katso lisätietoja uimahallien sivuilta.

Muuta kesätekemistä

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/kesamuistio

Päivitetty 28.6.2022