Tampereen joulutorilla on myynnissä käsitöitä.

Joulunaika 2022

Lähestyvä joulu näkyy, kuuluu, tuoksuu ja maistuu Tampereella monessa jouluisessa kohteessa ja tapahtumassa. Vietä tunnelmallista joulunaikaa Tampereella!

Tampereen joulun avaus 27.11.

Tampereen joulu avataan perinteisellä jouluparaatilla sunnuntaina 27.11.2022. Paraati lähtee Hämeenpuistosta klo 14 ja kulkee Puutarhakatua pitkin Aleksis Kiven kadulle ja päättyy Keskustorille. Paraatin jälkeen Keskustorilla ja Joulutorilla on ohjelmaa kaikenikäisille: torin kuusen valot sytytetään, nautitaan musiikista, Joulupukki on tavattavissa ja tarjolla on ilmaisia jouluaiheisia opastettuja kävelykierroksia. Katso koko ohjelma ja muita Tampere Tunnetuksi ry:n jouluvinkkejä Joulutampere.fi-sivuilta:

Tallipihan joulu 19.11. - 23.12.

Tallipiha on pukeutunut joulun tunnelmaan ja sen puodit ja kahvilat ovat auki 19.11. - 23.12.2022 joka päivä. Viikonloppuisin Tallipihassa on Joulutorit, joilla tapaat vierailevia kädentaitajia myymässä tuotteitaan ja herkkujaan. Vanhan tallin tiloissa toimii koko joulun ajan tunnelmallinen Hohde-joulukauppa. Vierailevat tähdet Vilho-aasi ja pikkuinen poni Lassi ovat tavattavissa ulkotarhassa koko joulun ajan klo 10-19.

Maksusta pääsee ponitalutukseen tai hevosvaunuajelulle. Joulupukki vierailee Tallipihalla säännöllisesti, ja 13.12. nähdään Lucia-kulkue.

Aukioloajat

- Puodit ja Hohde-joulukauppa ovat avoinna joka päivä klo 10-19.
- Kahvila on avoinna joka päivä klo 10-20. Kahvilaterassin kioski viikonloppuisin klo 11-18.
- Joulutorit viikonloppuisin sekä 6.12. itsenäisyyspäivänä klo 11-18.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta:

Tampereen Joulutori (26.11. alkaen osittain auki) 3.12. - 22.12.

Glögiravintola, Munkkikahvila ja osa puodeista avautuvat Joulutorilla 26.11. Sunnuntaina 27.11. Joulutorilla ja Vanhan kirkon edessä vietetään Tampereen joulun avausta jouluparaateineen ja kuusen valon sytyttämisineen, ks. ylempää ohjelma tarkemmin. 

Kokonaisuudessaan Joulutori avautuu 3.12. klo 11. Avajaisjuhlaa vietetään klo 17 ja siinä esiintyvät Vain Elämää -ohjelmassa valloittanut Yona, Teekkarikuoro sekä itse Joulupukki.

Joulutori on avoinna 3.–22.12. joka päivä kello 11–19. Glögiravintolan tunnelmasta voi nauttia kello 20:een asti. Joulutori on avoinna myös itsenäisyyspäivänä 6.12.

Torin puodeissa myydään perinteiseen tapaan aitoja kotimaisia käsitöitä, uniikkeja joululahjoja sekä jouluisia herkkuja. Valikoima on kattava, sillä myyjiä on tänä vuonna lähes 80. Joulutorin runsas ohjelmisto uudella tapahtuma-alueella sekä ohjelmalavalla tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille.

Koko ohjelma ja torin tarjonta on nähtävissä Tampereen Joulutorin verkkosivuilla. 

Palatsin joulu Museo Milavidassa 18.11.2022–8.1.2023

Joulu on saapunut Näsilinnaan! Museo Milavida on puettu jouluiseen asuun ja Nottbeckit -näyttelyä on täydennetty 1800-luvun herrasväen joulunviettoon liittyvillä esineillä ja tarinoilla.  Palatsin jouluun voi tutustua 18.11.2022–8.1.2023 tunnelmallisessa Näsilinnassa. Luvassa on ihanaa joulun tunnelmaa!

Palatsin joulu koostuu näyttelystä, teemaopastuksista ja runsaasta oheisohjelmasta. Näyttelyssä ja opastetuilla kierroksilla tutustutaan 1800-luvun jouluruokiin, joulukoristeisiin, lahjoihin ja joulupyhien viettoon. Miltä joulu maistui, miten varakkaiden perheiden kodit koristeltiin joulua varten? Miten joulunpyhinä vietettiin aikaa? Millaisia lahjoja esimerkiksi von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen?

Joulun lähestyessä myös Milavidan aukioloajat laajenevat. 7. joulukuuta lähtien museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.

Joulukuusi Museo Milavidassa.
Kuva: Saarni Säilynoja / Vapriikin kuva-arkisto

Finlaysonin alueen jouluaukio 25.11.–6.1.

Finlaysonin alueen jouluaukio Väinö Linnan aukiolla hehkuu jouluvaloissa 25.11.–6.1. klo 16–22. Ihailtavana on Revontulet-valoteos, ja Työväenmuseo Werstaalla 26.11. pääsee askartelemaan Tonttujen Werstaassa klo 11-14. Lisää alueen jouluohjelmasta Finlaysonin alueen sivuilta.

Kynttiläuinnit uimahalleissa 16.-17.12.

Tunnelmauinteja jouluisen musiikin ja led-kynttilöiden loisteessa Tesoman ja Pyynikin uimahalleissa 16.12. klo 17-20.30 ja Hervannan uimahallissa 17.12. klo 14.00-17.30.

Särkänniemen Koiramäen joulu

Särkänniemen Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan joulunalusviikonloppuina lauantaisin ja sunnuntaisin 26.11.–18.12. sekä maanantaina ja tiistaina 26.–27.12. Koiramäen suloisessa joulumiljöössä pääsee leikkimään, laulamaan, nautiskelemaan ja herkuttelemaan sekä tapaamaan Joulupukkia, poroja ja tonttuja. Lisätietoa tapahtumasta ja sen hintatiedot saat Särkänniemen verkkosivuilta.

Itsenäisyyspäivän 6.12. torijuhla ja lasten tanssiaiset

Suomi täyttää tänä vuonna 105 vuotta. Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Tampereella 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän juhlan ja lasten tanssiaisten merkeissä. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Itsenäisyyspäivän juhla Keskustorilla

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa Keskustorilla kello 17 ja sitä tähdittävät Erin ja Mikko Töyssy. Juhlassa kuullaan myös Tampereen työväenyhdistyksen soittokuntaa, Mieskuoro Laulajia, Poikakuoro Pirkanpoikia sekä Nuorisokuoro Sympaattia. Kaupungin tervehdyksen tuo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja juhlassa runoja lausuu tamperelaisnäyttelijä Karoliina Blackburn. Tapahtuman juontaa toimittaja Salla Paajanen. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä tai kävellen.

Tapahtuman päätteeksi noin kello 17.30 syttyy Keskustorin alueen rakennusten talvivalaistus. Viime vuosilta tutut valokuviot jäävät luomaan talven tunnelmaa ilta-aikaan aina 6.1.2023 saakka.

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset Tampere-talossa

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset käynnistyvät kello 14 Tampere-talossa - luvassa tanssin hurmaa ja hauskoja aktiviteettejä. Tanssiaisten teemana on Puhdas luonto. Teema näkyy esimerkiksi tapahtuman toimintapisteissä.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen tuo tapahtumaan kaupungin tervehdyksen sekä tervehtii tanssiaisten aluksi sisään saapuvia vieraita. Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband tanssittaa juhlavieraita, ja tunnelmaa nostattavat myös Tampereen Hip Hop House -tanssikoulun Juniors- ja Kids-tanssiryhmät. Tanssien isäntäväkenä toimii Tampereen Lasten Parlamentti.

Tapahtumassa nähdään irlantilaisen sirkustaiteilija Simon Llewellyn esitys We are the Champions. Tanssiaiset juontaa näyttelijä Veera Degerholm yhdessä Lasten Parlamentin Oona Tapailan ja Joona Ellilän kanssa. Vieraat saavat halutessaan pukeutua juhlavasti, mutta jokainen saa tulla juuri sellaisena kuin haluaa.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/joulunaika

Sivun kuvituskuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere, Saarni Säilynoja / Vapriikin kuva-arkisto

Päivitetty 8.12.2022