Tarja Puskala Tampereen kaupungin hyvinvointijohtajaksi

Suunnittelujohtaja Tarja Puskala on siirtynyt kesäkuun alussa Tampereen kaupungin hyvinvointijohtajan virkaan. Aiemmin Puskala toimi sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen muutoshankkeen projektijohtajana kaupungilla.

Ennen nykyistä tehtäväänsä kauppatieteiden maisteri Tarja Puskala on vetänyt Pirkanmaan työllisyyspalvelujen siirron valmisteluvaiheen projektia. Hän on työskennellyt pitkään konsernihallinnossa suunnittelujohtajana muun muassa tuottavuuden kehittämistyössä.

Uusi hyvinvointijohtaja vahvistaa kaupungissa jo tehtyä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä. Hyvinvointijohtaja tukee kaupungin ylintä johtoa ja kaupunginhallitusta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä ja Pirkanmaan hyvinvointialueen Pirhan kanssa tehtävässä yhteistyössä.

– Aluksi tehtävässä painottuu hyvinvointinäkökulman nivominen osaksi Tampereen kaupungin kaikkea tekemistä. Hyvinvointijohtaja vastaa myös siitä, että kaupungin yhteistyö Pirhan kanssa toimii kokonaisuutena, Puskala kertoo.

Tampere rakentaa parhaillaan muiden kuntien tapaan uudelleen rooliaan hyvinvointiasioissa sote- ja pelastuspalvelujen siirryttyä hyvinvointialueen vastuulle. Kunnan tarkoitus ei ole muuttunut, vaan se edistää edelleen kuntalain mukaan asukkaiden hyvinvointia ja alueen elinvoimaa sekä järjestää palvelut kestävästi.

– Hyvinvointi on siis keskeinen osa kunnan tehtävää, mutta nyt mietimme uudelta pohjalta sitä, mihin kaikkeen hyvinvointiteema yhdistyy ja miten se otetaan huomioon kaupungin toiminnassa, Tarja Puskala selvittää.

Kaupunki ja Pirha tekevät runsaasti palveluihin liittyvää yhteistyötä, esimerkiksi oppilas- ja opiskeluhuollossa ja työllisyyspalveluissa. Sen lisäksi yhteistyötä tehdään muun muassa tila-asioissa ja palveluverkon suunnittelussa.

Hyvinvointijohtajan tehtävä sijoittuu konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikköön.
 

Lisätietoja

Reija Linnamaa
Johtaja
Puhelin:
040 572 9610
Tarja Puskala
Hyvinvointijohtaja
Puhelin:
050 595 1079
Teksti: Tuuli Oinonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa