Särkänniemen eteläpuolen katusuunnitelmat hyväksyttiin

Särkänniemen asemakaavamuutokseen liittyvät katusuunnitelmat hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 30.5.2023. Suunnitelmat koskevat muun muassa rautatien alikulun eteläpuolelle tulevaa kiertoliittymää, josta liitytään Näsijärvenkadun kautta Kortelahdenkadulle ja Hämeenpuistoon. Pohjoisessa liittymästä tullaan Paasikivenkadulle. Paikalla on väliaikainen järjestely.

Muut suunnitelmat koskevat lähinnä Paasikivenkatua. Onkiniemenkulma on uusi tonttikatu.

Katusuunnitelmat olivat nähtävillä tämän vuoden helmi-maaliskuussa, ja palautteen jälkeen suunnitelmiin tehtiin joitain muutoksia. Paasikivenkadulla Sahaviilanpolun kohdalla sijaitsevan linja-autopysäkin pysäkkikatoksen ja pyörätien väliin on lisätty suojakaide. Paasikivenkadun pohjoispuolen pyörätielle on lisätty väriasfalttia siten, että Amurin alikulkukäytävän ja Mustalahdentorin edustan välinen osuus on kokonaisuudessaan väriasfalttia. Paasikivenkadulle Mustalahden sataman läheisyydessä on lisätty 4 kappaletta pysäköintipaikkoja asemakaavan mukaiselle rautatiealueen laajennusta varten varatulle alueelle. Alueen käytöstä sovitaan Väyläviraston ja Tampereen kaupungin välisellä maankäytön sopimuksella.

Paasikivenkadun pohjoisreunaan Sepänkadun ja Sahaviilanpolun välisellä osuudella sekä Sahanterän suojaviheralueelle on lisätty katupuuistutuksia. Paasikivenkadulle Näsijärvenkadun liittymässä on lisätty lyhyt kääntymiskaista lännen suunnasta Ranta-Tampellan suuntaan kääntyville, jolloin Ranta-Tampellan suuntaan kääntyvät eivät ruuhkauta keskustaan menevien kaistaa. Näsijärvenkadun kiertoliittymässä pyörätien linjausta on muutettu geometrialtaan sujuvammaksi sekä siirretty suojateitä etäämmälle kiertoliittymän kiertotilasta ja kavennettu ajoradan tulo- ja poistumissuuntien leveyksiä ajonopeuksien vähentämiseksi. Näsijärvenkadulle on lisätty tonttiliittymät Näsijärvenkatu 7 ja 11 kiinteistöille.

Katujen rakentamisen aloittaminen sisältyy Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön kehittämisen vuoden 2024 alustavaan vuosisuunnitelmaan ja katutyöt jakautuvat usealle vuodelle. Katujen tarkempi rakentamisajankohta tarkentuu asemakaavan lainvoimaiseksi tulon ja ympäröivän maankäytön toteutusajankohdan mukaan.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Anne Ravaska
Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 806 3906
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa