Tampereen kaupungin perusopetus on mukana SuomiAreenassa

Tampereen kaupungin perusopetus on tänä vuonna mukana SuomiAreenassa. Perusopetus järjestää tapahtumassa keskustelutilaisuuden ja esittelee toimintaansa Kansalaistorin ständillä 27.-28.6.2023.

Porissa järjestettävä SuomiAreena on valtakunnallinen keskustelutapahtuma, joka tarjoaa foorumin ajankohtaisten aiheiden käsittelyyn ja yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseen. Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla. Tapahtuman järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki.

SuomiAreenaan osallistuminen tarjoaa perusopetukselle näkyvyyttä valtakunnallisesti ja vahvistaa Tampereen kaupungin sitoutumista kestävään kehitykseen. Tampere haluaa olla edelläkävijä tulevaisuuden koulutuksessa ja valmistaa oppilaat ottamaan vastuun ympäristöstään ja yhteiskunnastaan. 

- Ekososiaalista sivistystä voidaan ajatella yhtenä onnistuneen perusopetuksen määritelmänä. Ekososiaalinen sivistys ei ota kantaa oppimiseen tai oppimisen tuloksiin, mutta se ottaa kantaa oppimisen prosessiin. Se on tapa ajatella, joka kietoutuu eri oppiaineisiin ja koulujen toimintakulttuuriin, korostaa Tampereen kaupungin perusopetuksen johtaja Kristiina Järvelä.

Hyvä elämä yhden maapallon rajoissa

Tänä vuonna SuomiAreenan teemoina ovat muun muassa ilmasto, luonto, kestävä kehitys ja kulttuuri. Tampereen perusopetus on mukana otsikolla ”Hyvä elämä yhden maapallon rajoissa”. Teema korostaa sivistyksen, ympäristövastuun ja hyvinvoinnin keskeisyyttä. 

- Yksi ekososiaalisen sivistyksen idea on se, että kun ihminen huolehtii luonnosta, se lisää myös ihmisen hyvinvointia. Ekososiaalisen sivistyksen sisältöjä löytyy perusopetuksen eri oppiaineista ja erityisesti laaja-alaisen oppimisen tavoitteista. Tavoitteena on sellainen sivistys, joka vahvistaa luottamusta ja toivoa tulevaisuuteen, toteaa opetusjohtaja Ulla Ojalammi.

Lavakeskustelu järjestetään Porissa Kauppakeskus Puuvillan lavalla keskiviikkona 28.6. klo 15.00. Hyvää elämää ovat pohtimassa Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari, professori Arto O. Salonen, toimitusjohtaja Suvi Haimi sekä dokumenttiohjaaja Sami Kieksi. Tilaisuuden juontaa toimittaja Salla Paajanen. Keskustelua on mahdollista seurata myös MTV:n Katsomossa tai myöhemmin tallenteena.

Lisätietoja

Ulla-Maija Ojalammi
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 428 3044
Leena Tiainen
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
040 801 6243
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa