Nuorisopalvelut kutsuu aikuiset mukaan jalkautumaan koulujen päättäjäispäivänä

Koulujen päättäjäisiä juhlitaan 3.6. Tuhannet tamperelaiset nuoret kokoontuvat tuolloin Rosendahlin rantaan juhlimaan, monet päihtyneenä. Tampereen kaupungin nuorisopalvelut kutsuu vapaaehtoisia aikuisia jalkautumaan nuorten juhlijoiden pariin.

Kaupungin nuoriso-ohjaajat ovat perinteisesti jalkautuneet päättäjäispäivänä yhdessä muiden ammattilaisten ja vapaaehtoisten kanssa Rosendahlin rantaan kohtaamaan ja auttamaan nuoria. Koronan takia vapaaehtoisia ei kuitenkaan ole ollut mukana viime vuosina aikaisempien vuosien tapaan. Nyt vapaaehtoisia kaivataan taas mukaan jalkautumaan.

– Kun juhlijoita on näin suuri määrä, aikuisten läsnäolo nuorten juhlijoiden joukossa on tarpeellista. Suurin osa illan työstä on nuorten kanssa juttelua, mutta sen lisäksi jalkautujat ohjaavat kotiin, ensiapuun ja selviytymisasemalla ohjauksen tarpeessa olevia nuoria, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalvelujohtajan viransijainen Tiina-Liisa Vehkalahti.

Kaikki jalkautujat voivat osallistua lyhyeen koulutuksen, jossa he saavat muun muassa vinkkejä nuorten kohtaamiseen sekä tietoa päihteistä. Vapaaehtoisten ja yhteistyötahojen koulutus järjestetään tiistaina 30.5. klo 17.30–19.30 Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Strömmer-tilassa.

– Kannattaa tulla mukaan, vaikka aiempaa kokemusta jalkautumisesta ei vielä olisi. Vapaaehtoisten jalkautujien ei tarvitse pärjätä yksin, vaan jokaisessa ryhmässä on mukana aina vähintään yksi ammattilainen, Tiina-Liisa Vehkalahti muistuttaa.

Ilmoittaudu mukaan jalkautumaan

Lisätietoja

Tiina-Liisa Vehkalahti
Puhelin:
040 806 3239

vs. nuorisopalvelujohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa