Leinolassa uusitaan Sammon valtatien jalkakäytävää ja pyörätietä

Linnainmaan ja Leinolan suunnalla perusparannetaan Sammon valtatien kävely- ja pyörätietä Tuomaalankadun ja Leinolankadun välillä. Töihin liittyviä liikennejärjestelyjä aletaan tehdä tällä viikolla, ja katutyöt alkavat maanantaina 5.6.2023. Työt valmistuvat vuoden 2023 elokuussa.

Töistä aiheutuu liikennejärjestelyjä alueen jalankulku- ja pyöräilyreiteillä. Sammon valtatien jalankulku- ja pyöräilyväylän liikenne siirretään töiden ajaksi ajoradan reunaan rajatulle väylälle. Sammon valtatien ajorataa kavennetaan työmaan kohdalla, ja nopeusrajoitusta alennetaan. 

Perusparannuksessa nykyistä väylää levitetään ja valaistusta uusitaan. Väylälle tulee omat kaistat kävelijöille ja pyöräilijöille. Pienien korkeusmuutosten johdosta väylä päällystetään lopuksi koko leveydeltään.

Lisäksi Sammon Valtatien ylittävä suojatiealue kunnostetaan Leinolankadun kohdalla ja Hyllilänpolun liittymäalueen kohdalla uusitaan kaide. 
 

Lisätietoja

Markku Siukola
Urakoitsija: Pimara Maanrakennus Oy
Puhelin:
040 711 3319
Matti Kauppi
Rakennuttaja: Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 572 7089
Jaa sosiaalisessa mediassa