Hatanpään Jukola perusparannetaan päiväkotikäyttöön

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 29.5.2023, että kaupunki perusparantaa Hatanpään Jukolan päiväkotikäyttöön. Päiväkotiin tulee yksi ryhmä aiemmin suunniteltua enemmän, jolloin rakennuksen korjauskustannus hyödynnetään tehokkaasti. Lisäksi Jukola tulee valmistuttuaan toimimaan Koivistonkylän päiväkodin väistötiloina niiden peruskorjauksen ajan.
Ilmakuva Hatanpään Jukolan rakennuksesta.
Hatanpään alueella sijaitseva Jukolan rakennus perusparannetaan päiväkodiksi.

Rakennustyöt on suunniteltu alkamaan elokuussa 2024, ja tällöin päiväkoti saataisiin käyttöön tammikuussa 2026. Tuleva päiväkoti mitoitetaan 140 paikkaiseksi, jolloin päiväkodissa on 7 ryhmää.  Tilaohjelman mukainen päiväkodin toimintojen tilantarve on yhteensä 1 412 neliömetriä.

Suunnittelussa mahdollistetaan tilojen iltakäyttö alueen asukkaille ja muille toimijoille. Hatanpään Jukolan muuttaminen päiväkotikäyttöön tuo valmistuessaan täysin uuden yksikön alueen palveluverkkoon ja sen suunnitellaan toimivan väistötiloina kun Koivistonkylän päiväkotia perusparannetaan. 

Hatanpään Jukola sijaitsee arboretumin tuntumassa. Tontti rajautuu kaikilta sivuiltaan Hatanpään Kartanopuistoon. Rakennus on suojeltu asemakaavalla ja valmistunut vuonna 1890. Se on ollut alun perin Hatanpään kartanon navetta. Vuonna 1917 rakennus on muutettu sairaalakäyttöön, ja viimeksi se on ollut työpaja- ja varastokäytössä. Rakennuksen kunto edellyttää nyt laajaa perusparannusta.

Hatanpään Jukolan päiväkodin hankesuunnitelma on hyväksytty jatkosuunnittelun pohjaksi sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnassa että asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Kaupunginhallitus käytti päätöksiin otto-oikeuttaan. Kaupunginhallituksen esityksestä hankesuunnitelmaan päätettiin lisätä yksi päiväkotiryhmä, jolloin rakennuksen korjauskustannus tulee hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Rakennuksen perusparannuksen ja muutostyön kustannusarvio on 9 835 000 euroa. Työn aloittamisen edellytyksenä on, että hankkeelle osoitetaan vuosille 2024–2025 määräraha.


 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Elli Rasimus
Varhaiskasvatusjohtaja
Puhelin:
050 523 7386
Jaa sosiaalisessa mediassa