Tampereen kaupungin sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä

Sähköpostiviesteissä pyydetään klikkaamaan linkkiä tai allekirjoittamaan dokumentti. Jos olet saanut viestin, poista se.

Useista @tampere.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä. Suurin osa viesteistä on lähtenyt Tampereen kaupungin henkilöstölle, mutta on mahdollista, että viestejä on lähtenyt myös muihin organisaatioihin ja kuntalaisille.

Näin tunnistat tietojenkalasteluviestin

Nyt liikkeellä olevat huijausviestit näyttävät suojatulta sähköpostilta tai allekirjoituspyynnöltä. Aidon oloisissa sähköpostiviesteissä pyydetään klikkaamaan auki suojattu viesti tai avaamaan allekirjoituspyyntö. Tämän jälkeen avautuu kirjautumissivu, johon pyydetään kirjautumaan Windows-tunnuksilla. Kirjautumistiedot päätyvät tietojenkalastelijalle, sillä kyseessä on huijaus.

Toimi näin, jos saat huijausviestin

  • Poista viesti, älä klikkaa kuvia, linkkejä tai liitteitä.
  • Jos arvelet, että viesti voisi olla aiheellinen, tarkista sen aitous muuta kautta, esimerkiksi soittamalla lähettäjälle. Älä vastaa viestiin sähköpostilla tai välitä viestiä eteenpäin.
  • Jos olet jo klikannut sähköpostiosoitteessa ollutta linkkiä ja antanut tietosi, vaihda välittömästi Windows-palvelun salasanasi.

Lisätietoja

Ari Andreasson
Tietosuojavastaava
Teksti: Hanna Porrassalmi
Jaa sosiaalisessa mediassa