Pirkankadun katu- ja kaukolämpötyöt etenevät länteen Rollikkahallia kohti

Pirkankadun katu- ja kaukolämpötyöt etenevät tällä viikolla Tredun kohdilta länteen päin kohti Rollikkahallia. Työmaa-aluetta ja liikennejärjestelyjä otetaan käyttöön työn edetessä. Kävelijät ja pyöräilijät ohjataan Pirkankadun pohjoisreunan väylälle. Myös autoliikenne siirtyy kadun pohjoispuolen kaistoille. Ajoneuvoille on käytössä kaistat molempiin suuntiin.

Kävelijät ja pyöräilijät voivat ylittää Pirkankadun Tipotien terveysaseman edustan suojatietä ja väliaikaisia suojateitä pitkin. Väliaikaista suojatietä pääsee Tredun kohdalta Vesilinnankadulle. Kaivantojen ylityksiin on asennettu ajo- ja kävelysillat.

Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakka on alkanut toukokuun alussa Pirkankadun, Vesilinnankadun ja Satakunnankadun liittymäalueella Tredun edustalla. Pirkankadusta on jo suljettuna työmaan kohdalla eteläiset kaistat sekä kävely- ja pyörätie, ja autoliikenne sekä kävely ja pyöräily on ohjattu kadun pohjoispuolelle. Työn Tredun edustalla on määrä valmistua kesäkuun puolessa välissä.

Urakassa saneerataan Pirkankadun kaukolämpöverkosto Tipotien ja Santalahdentien välisellä osuudella.  Lisäksi liikennevalot uusitaan Pirkankadun, Vesilinnankadun ja Satakunnankadun liittymässä, ja parannetaan liittymän toimivuutta uusilla kaista- ja pysäkkijärjestelyillä sekä saarekemuutoksilla. Satakunnankadulla liittymän läheisyydessä levennetään kävely- ja pyörätietä ja tehdään pysäkkijärjestelyjä.

Urakan yhteydessä Tampereen Sähköverkko Oy laajentaa sähköverkkoa sekä saneeraa Satakunnankadun muuntamon. Lisäksi Elisa Oyj ja DNA Oy täydentävät omia verkostojaan uusilla putkireiteillä.

Pirkankadun katu- ja kaukolämpöurakan työt saadaan valmiiksi marraskuun 2023 alussa.
 

Pirkankadun katutöiden työalue on merkitty keltaisella, ajoneuvoliikenteen reitit sinisellä ja violetilla sekä kävely- ja pyöräreitit vihreällä. Klikkaa kuva isommaksi.

Lisätietoja

Markus Peltonen
Urakoitsija, Terrawise Oy
Puhelin:
040 545 5735
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa