Lielahden liikuntapuiston rakennustyöt alkavat

Lielahteen suunniteltu liikuntapuisto on edennyt rakennusvaiheeseen. Työt aloitetaan toukokuun puolivälissä alakentän rakennusurakalla, joka jatkuu syksyyn saakka. Tavoitteena on saada alakentän toiminnot pääosin valmiiksi tämän vuoden aikana, ja kentälle tulevan tekojään kylmätekniikka ensi vuonna. Yläkentän toiminnot pyritään toteuttamaan myös vuoden 2024 aikana, ja alakentälle suunniteltu huoltorakennus on vuorossa lähivuosina.
Lielahden liikuntapuiston havainnekuva.
Liikuntapuiston ideasuunnitelmassa etualalla sijaitsee toiminnallinen alue, josta löytyy muun muassa juoksurata, parkour-alue sekä kuntoilupaikka. Alakentällä sijaitsevat tekonurmipintaiset pelikentät.

Lielahden nykyisen hiekkakentän paikalle muodostuu laaja ja monipuolinen liikuntapuisto. Puiston alakentälle tulee tekonurmikenttä, joka jäädytetään talviaikaan tekojääradaksi, ja kesäisin kentällä pelataan pesä- ja jalkapalloa. Lisäksi alakentälle rakennetaan jääkiekkokaukalo, katukoripallokenttä ja asfalttimaalauksin jaksotettu oleskeluun sopiva reitti.

Puiston yläkenttä jakautuu viiteen esteradalla erotettuun alueeseen. Näitä ovat 60 metrin juoksurata sekä pituushyppypaikka, ulkokuntosali, liikunnallinen leikkialue minitrampoliineineen, pieni peliareena ja parkour-alue sekä rantalentopallokenttä.

Liikuntapaikkojen lisäksi puistossa kohennetaan alueen ympäristöä reittejä parantamalla sekä puustoa ja istutuksia täydentämällä.

Tampereen ensimmäinen pop up -ulkokuntosali kuntalaisten testattavana

Liikuntapuistossa on kaikkien vapaassa käytössä väliaikainen ulkokuntosali 18.6. asti. Paikalle on tuotu yhdeksän laitetta kokonaisvaltaiseen harjoitteluun, muun muassa jalkakyykky-, penkkipunnerrus- ja keskivartalolaite. Väliaikainen ulkokuntosali on Tampereella käytössä ensimmäistä kertaa.

Ulkokuntosalilla on maanantaina 15.5. mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta laitteiden käyttöön Tampereen kaupungin liikunnanohjaajilta, jotka ovat liikuntapuistossa paikalla klo 15–18.

Liikuntapalvelut toivoo ulkokuntosalin käyttäjiltä palautetta liikuntapuiston ideasuunnitelmasta. Kysely avautuu 15.5., ja se on avoinna 4.6. saakka.

Lisätietoja

Mikko Heinonen
Liikuntapäällikkö
Puhelin:
050 554 5835
Teksti: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa